σύνδεση

Χρήστος Τζανερρίκος: ο Χαϊκάλης της Δικαιοσύνης

Χρήστος Τζανερρίκος: ο Χαϊκάλης της Δικαιοσύνης Τομ Ντάρκιν, Ένας επαρχιακός δικαστής, 1874, «The Weekly Times», Εθνικό Μουσείο Πορτρέτων, Καμπέρα, Αυστραλία.


 

Με ιδιάζουσα θρασύτητα ο πολύς Τζανερρίκος καταγγέλλει δήθεν προσπάθειες επηρεασμού και εξαγοράς του, όπως κάποτε και ο κωμικός υφυπουργός-αστρολόγος του Τσίπρα Π. Χαϊκάλης. Αποτελεί θορυβώδη πλεονασμό η «νέα καταγγελία» Τζανερρίκου, δεδομένου ότι αυτός αποδεδειγμένα είναι ανεπηρέαστος, ακόμη και από τους νόμους. Μας δίκασε και εξέδωσε την ετυμηγορία του, την 25/2022 απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του ΑΠ, χωρίς να διαβάσει τις προτάσεις μας και να λάβει υπόψη του τα τεκμήρια που προσκομίσαμε, ασφαλώς για να μην επηρεαστεί! Δεν έλαβε –απολύτως παράνομα και  εσκεμμένα– καν υπόψη του τις κρίσιμες τροποποιήσεις δύο βασικών διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), επίσης για να μην επηρεαστεί, αφού είχε αποφασίσει ήδη να κάνει copy-paste την απόφαση του Εφετείου και να διεξαγάγει μια κραυγαλέως άδικη δίκη με προαποφασισμένη ετυμηγορία. Αν οι νόμοι δεν συμφωνούν με τον Τζανερρίκο, τόσο το χειρότερο για τους νόμους. Είναι αδίστακτος! Τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε όταν διαμαρτυρηθήκαμε γραπτώς δείχνουν το ήθος ενός αμετανόητου οργάνου του Κράτους Αδίκου και την ευτελή διαστροφή της πραγματικότητας προκειμένου να δικαιολογήσει την παρανομία του. Στην εναντίον του αναφορά μας (pdf) προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (για να υπάρχει ως τεκμήριο όταν κληθεί να λογοδοτήσει) επισημαίναμε ανάμεσα σε άλλα:

«Με τέτοιες περίπου περί δικαίου αντιλήψεις οι δικαστές του Α1 Πολιτικού Τμήματος [με πρόεδρο τον Τζανερρίκο που όρισε και τη σύνθεση] εξέδωσαν την υπ’ αριθμόν 25/2022 απολύτως αυθαίρετη απόφαση, Μνημείο Παρανομίας, απορρίπτοντας την αναίρεσή μας. Με άλλα λόγια κηρύσσοντας ανταρσία κατά του Κράτους Δικαίου, κατά του Συντάγματος (άρθρο 20, παρ. 1), κατά του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ, κατά των Νόμων και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (άρθρου 544, παρ. 6 και 7). Γι’ αυτούς φαίνεται, ὅπως τῶν σταφυλῶν οὕτως καὶ τῶν νόμων προορισμὸς εἶναι νὰ καταπατῶνται, όπως έγραφε ο αοίδιμος Ροΐδης. (…)  Απέδειξαν ότι όντως είναι “ανεξάρτητοι”, δηλαδή δεν έχουν καμιά δέσμευση από Νόμους, Δίκαιο, Ηθική, Λογική.»

Αντί να σιωπήσει ο συνάδελφος του Κανελλόπουλου (προβιάς του Κασιδιάρη), λειτουργεί ως αβανταδόρος των υπονομευτών της δημοκρατίας. Όπως γνώρισα την περί δικαίου αντίληψή του, και το τσαλαπάτημα των νόμων, η συμπεριφορά του περισσότερο με του Χαϊκάλη μοιάζει παρά με δικαστή.

Είναι ώρα η Κυβέρνηση να σκεφτεί ότι στην επόμενη τετραετία οφείλει πρωτίστως να ασχοληθεί με την αξιολόγηση των δικαστικών και με ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα βάζει φραγμό στην ωμή αυθαιρεσία αυτών των αλαζόνων ανεξέλεγκτων «μικρών θεών». Το ελάχιστο είναι να ελέγχονται όταν ωμά δεν εφαρμόζουν τους νόμους ή όταν εκδίδουν αποφάσεις για τις οποίες η Ελλάδα καταδικάζεται από το ΕΔΔΑ. Η δικαστής που αποφάσισε ότι ο Σώρρας είναι τρισεκατομμυριούχος «εθνικός ευεργέτης» εξακολουθεί να δικάζει. Αφού ο Τζανερρίκος έφτασε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, γιατί όχι κι αυτή;

Μανώλης Βασιλάκης, θύμα της «δικαιοσύνης» Τζανερρίκου
Διευθυντής της Athens Review of Books