σύνδεση

Πόρισμα για κακουργήματα Π. Δημητρά από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του και των ΜΚΟ που διαχειρίζεται
Ο «Εθνικός Μηνυτής» και Watcher Παναγιώτης Δημητράς ως εκπρόσωπος του «Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι» σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του (πλην των καθημερινών στα δικαστήρια με θύματα διάφορους αθώους πολίτες) στις 21 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ /

 

 Ύστερα από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, της οποίας προΐσταται ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εκδόθηκε λίαν επιβαρυντικό Πόρισμα για διάπραξη κακουργημάτων (απιστίες) σε βάρος των ποικιλώνυμων ΜΚΟ που ελέγχει, το οποίο στάλθηκε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων. Επίσης εκδόθηκε διάταξη δέσμευσης των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του «Εθνικού Μηνυτή» Παναγιώτη Η. Δημητρά και των λογαριασμών… «ανθρωπιστικών» ΜΚΟ που ελέγχει («Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», «Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας» και άλλων «Παρατηρητηρίων»). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ι. Μάνδρου στην Καθημερινή: «Όπως προκύπτει από την έρευνα της Αρχής ο Παν. Δημητράς, μέσω ΜΚΟ οργανώσεων στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, υποτίθεται, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά διάφορα χρηματικά ποσά τα διέθετε κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε. Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς».

Έτσι εξηγείται γιατί έκανε αλλεπάλληλες μηνύσεις σε δημοσιογράφους: ώστε να συνεχίζει χωρίς έλεγχο το ανιδιοτελές «ανθρωπιστικό» του έργο. Υπενθυμίζουμε ότι έχει υποβάλει 409 μηνύσεις κατά αθώων πολιτών οι οποίες στην πλειονότητά τους ήδη αρχειοθετήθηκαν. Ο ίδιος διέψευσε τον Υπουργό ισχυριζόμενος ότι είχε υποβάλει 800. Ο εξωφρενικός αριθμός μηνύσεων προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτή κ. Χριστόφορου Μπουτσικάκη, ενώ σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης έχει μηνύσει και περί τους 34 «μη συνεργάσιμους» εισαγγελικούς λειτουργούς. Ανάμεσα στους οποίους και την πρώην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών. Έχει μηνύσει επανειλημμένως τους εκδότες, συγγραφείς, αρθρογράφους και δημοσιογράφους Μανώλη Βασιλάκη (9 μηνύσεις και 1 αγωγή, Athens Review of Books), Αλέξη Παπαχελά, Τάκη Θεοδωρόπουλο (4 φορές), Διονύση Γουσέτη (Καθημερινή), Σώτη Τριανταφύλλου (2 φορές), Φώτη Γεωργελέ (4 φορές, Athens Voice), Χρήστο Μεμή και Κώστα Γιαννακίδη (Protagon), Γιώργο Μαντέλα, Γιώργο Παπαχρήστο (Τα Νέα), Άρη Πορτοσάλτε (2 τουλάχιστον φορές, ΣΚΑΪ), Θανάση Μαυρίδη και Ανδρέα Ζαμπούκα (Liberal), ακόμη και τον νομικό σύμβουλο της Athens Review of Books και του Liberal κ. Τάσο Αβραντίνη. Είναι ολοφάνερο ότι το υποκείμενο αυτό προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όσους στον Τύπο διαφωνούν με τις διεστραμμένες απόψεις και τις μεθόδους του εργαλειοποιώντας τη Δικαιοσύνη. Επίσης και με προφανή σκοπό να τους στοχοποιήσει στους φανατικούς ισλαμιστές και εξτρεμιστές αριστεριστές της συμφοράς.

Εμήνυσε δε και υπέβαλε και αγωγή στον βουλευτή κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη διότι δεν ανακάλεσε εντός 24 ωρών την ερώτηση που είχε κάνει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ εμήνυσε και τους Βασιλάκη, Γεωργελέ και Θεοδωρόπουλο γιατί έδωσαν ένορκες καταθέσεις υπέρ του βουλευτού. Συνεχώς συκοφαντεί τη χώρα μας υιοθετώντας και προβάλλοντας την προπαγάνδα του Ερντογάν.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο του έχει ασκηθεί επίσης κακουργηματική δίωξη για συγκρότηση Εγκληματικής Οργάνωσης και άλλα βαριά ποινικά αδικήματα. Έκτοτε καταγγέλλει ότι δέχεται «δικαστική παρενόχληση» (!) για την… ανθρωπιστική δράση του. Τα εκατοντάδες ή χιλιάδες θύματά του δεν υφίστανται δικαστική παρενόχληση, δέχονται ταχύρρυθμα μαθήματα «ανθρωπισμού» διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις του Δημητρά και διαφωνούν με τις απάνθρωπες και εκβιαστικές μεθόδους του.

Εν τω μεταξύ, αθωώθηκε ομοφώνως στις 8 Μαΐου 2023 ο διευθυντής της Athens Review of Books Μ. Βασιλάκης κατόπιν μήνυσης που του είχε υποβάλει από το 2018 (και για την οποία έκανε τα πάντα να μην εκδικαστεί), επειδή υπερασπίστηκε την Σώτη Τριανταφύλλου, τον Τάκη Θεοδωρόπουλο και Λώρη Κέζα, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν αθωωθεί. Αυτή τη μήνυση την προέτασσε στις μηνύσεις που υπέβαλλε κατά καιρούς στους παραπάνω μηνυθέντες σαν δήθεν επιβαρυντικό στοιχείο, δηλαδή ωσάν ο Μ. Βασιλάκης να είχε καταδικαστεί. Παρά την αθώωσή του, του υπέβαλε πρόσφατα άλλες δύο μηνύσεις.


Περισσότερα στα λινκ
https://tinyurl.com/2shnhnty (Athens Voice) και https://tinyurl.com/mseweptm (Πρώτο Θέμα)

Επίσης για την κακουργηματική δίωξη εις βάρος του και άλλων συνεργών του τον Δεκέμβριο 2022 για τις υποθέσεις Κω και Φαρμακονησίου βλ. https://tinyurl.com/3zs34jyv (Athens Review of Books).


apofasi ARB