σύνδεση

Ο Τσαρλατάνος με το Predator

Ο Τσαρλατάνος με το Predator Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015. Στο κέντρο ο Παυλόπουλος ανάμεσα στους Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

 

 

Το επιχείρημα του Τσίπρα για να δικαιολογήσει την επικείμενη ήττα του «ΣΥΡΙΖΑ-Αντιδραστική Συμμαχία», η οποία θα είναι προσωπική του ήττα, ήταν ανάλογο της διανοητικής επάρκειας αυτών που εξακολουθούν να πιστεύουν τα ψέματά του, αλλά και κατάλληλο για ένα σαχλό σόου στο Δελφινάριο:

«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκονται στις δημοσκοπήσεις. Διότι 5 στους 7 ερωτηθέντες δεν απαντούν. Ξέρετε γιατί δεν απαντούν; Γιατί είμαστε στην εποχή του Predator και ο κόσμος φοβάται να πει ότι δεν ψηφίζει Μητσοτάκη την ώρα που η κλήση του καταγράφεται». Έτσι, οι γελοιογράφοι αυτές τις μέρες θα αισθάνονται ότι κλέβουν παρεκκλήσι, εμπνεόμενοι από τις συνωμοσιολογίες του Τσίπρα.

Απτόητο όμως το σύνταγμα της συμφοράς συνεχίζει τις τερατολογίες: ο Μητσοτάκης, όπως λέει ο Μαντζουράνης (συνεργός των Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά), είναι Τσαουσέσκου! Ένας «αναμορφωμένος» καθηγητής γράφει σε έγκριτη κατά τα άλλα εφημερίδα, ότι ο Μητσοτάκης θα έχει το τέλος του Τσαουσέσκου, αλλά έχει και στοιχεία από τον Χόνεκερ, διότι έχει φτιάξει και… ΣΤΑΖΙ στην Ελλάδα. Αλήθεια, γιατί δεν διενήργησε ο ειδικός στις «επιστημονικές» δημοσκοπήσεις καθηγητής του ΠΑΜΑΚ μια αντικειμενική δημοσκόπηση, εξοπλισμένος με antivirus ώστε να εξουδετερώσει το… Predator, δημοσκόπηση που ασφαλώς θα δίνει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες εκλογές;

Έτσι λοιπόν, γνωρίζουμε από τώρα το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού λογικά προκύπτει το συμπέρασμα ότι εκβιαζόμενοι και ταπεινωμένοι οι γενναίοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστούν να ψηφίσουν στις 21 Μαΐου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον με το Ρredator ξέρει τι θα ψηφίσουν και έτσι θα κινδυνεύουν με αντίποινα, τώρα που έχει καταλυθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα. Αφήστε που δεν μπορούν να έχουν ελεύθερη πληροφόρηση, καθώς έχει καταλυθεί και η ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας. (Διαβάστε Documento, Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών, και τους free lancer αγωνιστές της ενημέρωσης και των «ανθρωπίνων» δικαιωμάτων, να πληροφορηθείτε πώς καταλύεται μια Δημοκρατία όταν κυβερνά η ΝΔ, με πρόεδρο τον Μητσοτάκη όμως).

Ο Τσαρλατάνος, αφού διαπίστωσε ότι η φύλαξη των συνόρων και ο φράχτης στον Έβρο, όπως και τα εξοπλιστικά προγράμματα, θεωρούνται ζωτικής σημασίας από τους Έλληνες ψηφοφόρους, κατά το λεγόμενο debate των πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι είναι απαραίτητος και θα τον διατηρήσει, ότι δεν θα ακυρώσει τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά, αν και όπως φαινόταν από τις «ναι μεν αλλά» διατυπώσεις του τον Φράχτη θα τον ήθελε από κοτετσόσυρμα. Ο Τσαρλατάνος, μέχρι και το χέρι του μητροπολίτη Πειραιώς «ευλαβικά» πήγε και προσκύνησε. Αυτός είναι ικανός, προκειμένου να εξαπατήσει τους θρησκευόμενους ψηφοφόρους, να πάει να ψάλει στη μητρόπολη και να προσκυνήσει την εικόνα «Άξιον Εστί». Δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση, λόγω ανεπάρκειας του Ανδρουλάκη και των στελεχών του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, να επιστρέψει από εκεί που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα μονοψήφια ποσοστά που πραγματικά εκπροσωπεί.

Η φυσική τάση όλων των ανθρώπων για να επιβιώσουν μετά από συμφορές και ατυχήματα, είναι να ξεχνούν. Όποιος δεν ξεχνά, όποιος δεν αφήνει πίσω του πράγματα ή εποχές που τον πλήγωσαν πολύ, όποιος τα θυμάται καθημερινά αντί να επεξεργάζεται σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον, όποιος παραμένει κολλημένος στην λάσπη του οδυνηρού παρελθόντος, γίνεται δυστυχισμένος ή καταστρέφεται. Δεν θα μπω εδώ σε λεπτομέρειες που έχουν αναλυθεί σε επιστημονικά συγγράμματα. Για να προχωρήσεις μπροστά πρέπει επιλεκτικά να ξεχνάς, αλλά είναι αφροσύνη να παραβλέπεις την πολύτιμη εμπειρία, διότι τότε είναι βέβαιο ότι θα σου ξανασυμβεί το κακό, ίσως και κάτι χειρότερο. Συνεπώς, η φυσική τάση των Ελλήνων που είδαν καλύτερες μέρες μετά την «Πρώτη Φορά Συμφορά» του Τσίπρα είναι να έχουν ξεχάσει τις ουρές στα ΑΤΜ, τις ψεύτικες υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με ένα άρθρο για να τον δουν να αυξάνεται, την εργαλειοποίηση της λεγόμενης Δικαιοσύνης «Θάνου & Σία», τις απειλές, τις βομβιστικές επιθέσεις σε «αντικυβερνητικά» ΜΜΕ, τον νόμο χειραγώγησής τους από τον καταδικασμένο Παππά, το Δημοψήφισμα-απάτη, και το κλείσιμο τόσων άλλων, την ιδεολογική συγγένεια με τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη και την θαλπωρή που τους παρείχε (υπουργός Δρίτσας: «δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη 17Ν»), την μη έκδοση εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων και τον νόμο Κατρούγκαλου, την εκδικητική λενινιστική καταστροφή της μεσαίας τάξης.

Τώρα ο Τσαρλατάνος έρχεται και δηλώνει πως θα έχουμε «Με μία ΠΝΠ, αναστολή πλειστηριασμών, μείωση ΦΠΑ, κατάργηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, κρατικοποιήσεις, αποκατάσταση της μεσαίας τάξης κ.λπ. κ.λπ.». («Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος να πραγματοποιηθούν» τέτοια σχέδια προειδοποίησε στις 10 Μαΐου ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά «τον Στουρνάρα, αν χρειαστεί, θα πάω ο ίδιος να τον πετάξω έξω με τις κλοτσιές», είχε πει ο Τσίπρας το 2015. Προσφάτως βέβαια, υποκρινόμενος τον θεσμικό, του έκανε επίσκεψη στην ΤτΕ με την ουρά στα σκέλια. Ευγενής πάντα ο Διοικητής, τον κέρασε καφέ, του έβγαλε και μέντα, μα για το φονικό δεν είπανε κουβέντα — παραφράζω Γκάτσο).

Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό που θα ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή, οι κορυφαίοι του πρωτόγονου θιάσου που κυβέρνησαν το 2015-2019 φροντίζουν να του θυμίζουν τα κατορθώματά τους, πολλά από τα οποία είχε ξεχάσει. Πότε (οποία κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου!) ο «καθηγητής Βαρουφάκης» με τις «Δήμητρες», πότε ο «καθηγητής Τσακαλώτος» με τις ανοητολογίες του να «υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα)», φροντίζουν να μας θυμίζουν την καταστροφική επιδημία τους. Τον μισθό αυτών των τυχοδιωκτών θα έπρεπε να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο σε «Δήμητρες» ή σε «συμπληρωματικά νομίσματα». Το ίδιο και τις συντάξεις των ενεργούμενων του ΣΥΡΙΖΑ δικαστών που είχαν φέρει κατά την επάρατο τετραετία «Δικαιοσύνη παντού».

Ο Καβάφης μιλούσε για την μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων που την ακούνε μόνον οι σοφοί, «ενώ εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί», μέσα στην εκκωφαντική φασαρία. Ευτυχώς, αν και έχουν επιβάλει προσωρινή σιγή στον Πολάκη, εδώ ο λαός ακούει κάθε τόσο τις θορυβώδεις και παταγώδεις ανοησίες του Τσίπρα, του Βαρουφάκη, του Τσακαλώτου, του δήθεν καθηγητή Ζουράρι (ενός εκ των 5 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης της 17Ν) και άλλων που του θυμίζουν όσα υπέφερε.

Είναι ανάγκη διατήρησης του αντι-Σύριζα μετώπου. Εκείνοι που επικρίνουν όσους μιλούν για αντι-Σύριζα μέτωπο είναι ΣΥΡΙΖΑ ή η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κλείνω επαναλαμβάνοντας το ερώτημα: Μετά την πολλοστή ήττα του στις 21 Μαΐου, ο Τσίπρας θα παραιτηθεί;


Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής 14 Μαΐου 2023.