σύνδεση

Τσίπρας: Αλήθεια Παντού!

Τσίπρας: Αλήθεια Παντού! Ο Τσίπρας, το κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου ως μίμος του υπόσχεται ένα νέο… «Συμβόλαιο Αλλαγής»! «Μπορούμε να φέρουμε την Αλλαγή», διακηρύσσει. Επαναλαμβάνει μάλιστα, όπως και το 2014, το Ανδρεοπαπανδρεϊκό σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», τότε που το έκανε ταυτοχρόνως λάβαρο η Χρυσή Αυγή, αλλά και πρόσφατα ο Κασιδιάρης στους «Έλληνες» και διάφορα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα.


 

Δικαιοσύνη Παντού! Αλήθεια Παντού! Ο φιλαλήθης Τσίπρας, αρχηγός του «ΣΥΡΙΖΑ -Αντιδραστική Συμμαχία» πρόσφατα ανάρτησε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με έναν αγανακτισμένο συνταξιούχο, ο οποίος του λέει: «Σταματώ να είμαι Νεοδημοκράτης. Από το 1971 ταξιδεύω, βγήκα το 2019 στη σύνταξη, κανένας δεν μου δίνει την σύνταξη, πληρωμένα όλα, σε καμία ασφάλεια». Ο πρωθυπουργός που είχε διορίσει στο Υπουργείο Αγάπης τον Κατρούγκαλο, στο Υπουργείο Αφθονίας τον Βαρουφάκη, στο Υπουργείο Αλήθειας τον καταδικασμένο Ν. Παππά, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον Παπαγγελόπουλο, αδίστακτα εκφράζει τη συμπαράστασή του: «…Όταν ήμασταν εμείς, παραλάβαμε 350.000 εκκρεμείς συντάξεις. Τις μειώσαμε στο 70%, γιατί προσλάβαμε 1.000 νέα παιδιά να ασχολούνται με αυτό το θέμα. Ήρθαν λοιπόν αυτοί και τους απέλυσαν».

Σύντομα όμως πληροφορηθήκαμε ότι ο αγανακτισμένος δήθεν νεοδημοκράτης χρωστούσε ένα ποσόν δεκάδων χιλιάδων στα ταμεία του και ως εκ τούτου θα ήταν παράνομο να του απονεμηθεί σύνταξη. Και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι:

«Με τερατώδη ψέματα, προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ! Επιχειρεί όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά να παραστήσει κιόλας ότι το πρόβλημα δήθεν επιδεινώθηκε, όταν μεταξύ των άλλων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους από 487 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2023! Μόνο μια λέξη ταιριάζει: ντροπή!».

Δεν είναι εύκολο ένας έντιμος πολιτικός να αντιμετωπίσει το θράσος του Τσίπρα, ανασκευάζοντας με στοιχεία τα ψέματά του. (Η Αδιαντροπιά είναι Δύναμη). Διότι εν τω μεταξύ ο Τσίπρας έχει σκαρφιστεί και εξαπολύσει νέα, ακόμη πιο χοντροκομμένα. Είπαμε: Αλήθεια Παντού! Ακαλλιέργητος, κυβέρνησε με μια χυδαία στρατιά «νατουραλιζέ» αριστερών και «προοδευτικών». (Η Άγνοια είναι Δύναμη). Παλαιότερα από αυτές τις σελίδες περιέγραψα τον ΣΥΡΙΖΑ σαν «50 αποχρώσεις του λούμπεν». Με το «νατουραλιζέ» που εκστόμισε για τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη αποδεικνύει ότι ο χαρακτηρισμός του ως αγενέστατου, άξεστου, κ.λπ. είναι πολύ ήπιος ώστε δεν αποδίδει το ποιόν του Τσίπρα: ο ίδιος αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιεί το λούμπεν ελληνόμετρο, ο ίδιος αποδεικνύεται εμπνευστής των λούμπεν του μορφώματός του και όμοιος με τους τρωγλοδύτες του πνεύματος που συναγελάζονται μαζί του. Εν ολίγοις, ο ίδιος έχει λούμπεν συμπεριφορά, είτε πρόκειται για το «νατουραλιζέ» που εκστόμισε, είτε για την υπόσχεση στους μαθητές «εισαγωγής από φέτος στις Πανελλαδικές χωρίς ελάχιστη βάση εισαγωγής», είτε πρόκειται για τις εξαγγελίες παράδοσης της επανακρατικοποιημένης ΔΕΗ στους Φωτόπουλους, είτε για τα ψέματα για το νερό (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ που ο Τσίπρας εκχώρησε στο Υπερταμείο για 99 χρόνια), είτε πρόκειται για τη διακίνηση προϊόντων των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην Ασυνειδησία που βαθμολογούν την Ελλάδα ως προς την ελευθερία του τύπου στην 107η θέση ενώ την στρατιωτική δικτατορία της Μπουργκίνα Φάσο στην 58η κ.λπ. Είπαμε: Αλήθεια Παντού!

Τώρα ο Τσίπρας προσπαθεί να επαναλάβει το «κόλπο» της περιόδου 2010-2014 χωρίς όμως να έχει διδαχθεί τίποτε, χωρίς να έχει αλλάξει στο παραμικρό. Δεκαπέντε χρόνια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να βρει ένα σύνθημα πρωτότυπο, αλλά αντιγράφει τα σκοροφαγωμένα που ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν χρησιμοποιεί πια, ενίοτε με κάποια ελαφρά παραλλαγή: «Η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες» (και στους «νατουραλιζέ»;). Τώρα το κακέκτυπο ως μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου μιλάει για ένα νέο… «Συμβόλαιο Αλλαγής»! Είπαμε: Αλήθεια Παντού! Ο οπορτουνισμός του έφτασε να δίνει ουσιαστικά ψήφο ανοχής στον Κασιδιάρη, ενώ το παλαιό asset Βαρουφάκης με το οποίο εξακολουθεί να φλερτάρει συμπεριφέρεται ως αβανταδόρος του νεοναζιστικού μορφώματος μιλώντας περί «αυτοακρωτηριασμού της Δημοκρατίας». Είπαμε: Δικαιοσύνη Παντού!

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία νέου Υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής. Πεζά πράγματα, για νέους που φιλοδοξούν να γίνουν «κυρ Παντελήδες», «μικροαστοί», «νοικοκυραίοι». Όπως θα έλεγε κι ο εκλεκτός στοχαστής-ποιητής Μιθριδάτης τον οποίο έχρισε υποψήφιο ο Τσίπρας: «Οκτάωρη εργασία, είναι μπαναλιτέ / και κάθε υπερωρία, θα είναι απληρωτέ / έξω απτην ενορία, οι προσκυνηταί / διαδήλωση πορεία; Ε όχι, ρε ψηλέ / Για κάθε σου απορία, έχουν μια διμοιρία / ένας λαός σε δυστοπία κι ομηρία». Τραγουδάμε: Αλήθεια Παντού! Δικαιοσύνη Παντού!

Ένας ολόκληρος λαός πλήρωσε την αφέλειά του και τον θυμό που τον τύφλωσε, κι έζησε την περίοδο 2015-2019 όντως σε ομηρία και υπέστη την παράνοια της λαοσωτηρίου κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου (γιατί λείπει από το γενικό προσκλητήριο;). Ο Τσίπρας άφησε 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ, λογαριασμούς τους οποίους τακτοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάποτε η Αριστερά είχε ανθρώπους των γραμμάτων, συγγραφείς και ποιητές, με τους οποίους και όταν διαφωνούσες πολιτικά ήταν απόλαυση να συζητάς ή να τους διαβάζεις. Τώρα ο Βάρναλης του Τσίπρα είναι ο «Μιθριδάτης». Όσοι εργαζόμενοι ψηφοφόροι του λούμπεν μορφώματος του Τσίπρα είναι καλοπροαίρετοι και καλαίσθητοι δεν έχουν παρά να τραγουδήσουν πέντε στίχους του Βάρναλη: «Μέσα στην καρδιά / κόβω κάθε τι / που με συγκρατεί / με τη λάσπη αυτή. // Βούλωσα κι αφτιά / και μνημονικό, / για να μην ακώ / τίποτα κακό». Όταν ο Τσίπρας επιλέγει Μιθριδάτη, οι ψηφοφόροι πρέπει να ανακαλύψουν τον Βάρναλη.

Το άτυπο Υπουργείο Αλήθειας του Τσίπρα χαλκεύει κάθε μέρα δεκάδες ψέματα και κηρύγματα μίσους – Εβδομάδες Μίσους τις ονόμαζε ο Όργουελ. Ο Τσίπρας έχει «έκτη αίσθα» που λέει κι ο βάρδος του ΣΥΡΙΖΑ, και νομίζει πως πιάνει τον σφυγμό του λαού. Θεωρεί ότι η επανάληψη ανόητων και ακραίων συνθημάτων και η καλλιέργεια οργής και μίσους της μνημονιακής εποχής είναι και σήμερα εφικτή. Θεωρεί ότι όταν εμφανίζεται ο Δικαιοσύνη-Παντού-Μαντζουράνης και συγκρίνει τον Πρωθυπουργό με τον Τσαουσέσκου ότι καταφέρνει να τον δυσφημήσει στους ψηφοφόρους. (Ποιος, ο Μαντζουράνης που ήταν προπαγανδιστής του συντάγματος του Χόνεκερ, το οποίο μετέφρασε και πρότεινε ως εναλλακτικό του «αστικού συντάγματος» της Ελλάδας). Είπαμε, Δικαιοσύνη Παντού! Αλήθεια Παντού!

Εκείνο που δεν χωράει το μυαλό του ταραχοποιού Τσίπρα είναι ότι ο λαός μετά από μια δεκαετία τόσων δεινών, θέλει σταθερότητα, ηρεμία, δημιουργία, έργο και όχι δήθεν «αγώνες», δηλαδή αστάθεια που θα καταστρέψει ό,τι πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Δεν χρειάζεται το «Υπουργείο Αφθονίας» του Τσίπρα που θα μας φέρει ξανά την ευτυχία. Το κίνημα των «νεο-αγανακτισμένων» υπάρχει στη φαντασία του Τσίπρα και του Βαρουφάκη. Έως τις εκλογές θα επαναλαμβάνω το ερώτημα: Μετά την πολλοστή ήττα του στις 21 Μαΐου, θα παραιτηθεί;


Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής 7 Μαΐου 2023.