σύνδεση

Τσίπρας - Βαρουφάκης: τα Παλικάρια της Δραχμής

Τσίπρας - Βαρουφάκης: τα Παλικάρια της Δραχμής Ο Τσίπρας (πρωθυπουργός!) και ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης περπατούν στον Εθνικό Κήπο, μετά από brain storming στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζοντας την ανταλλαγή των μεγαλοφυών ιδεών τους, Σάββατο 13 Ιουνίου 2015. Δυο βδομάδες μετά θα προκήρυσσαν το Δημοψήφισμα-Απάτη με το παράνομο ψηφοδέλτιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου

 

 

Προτού ασχοληθώ με τα Παλικάρια της Δραχμής θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμη φορά την αηδία μου για το πρώτο προεκλογικό διαφημιστικό σποτ που επέλεξε ο αδίστακτος λαϊκιστής, κάνοντας λειψανεμπόριο με το δυστύχημα των Τεμπών. Όταν ο Τσίπρας έκρυβε τους νεκρούς στο Μάτι, όταν δεν γνωστοποιούσε καν τα ονόματά τους, και έπαιζε την αχαρακτήριστη κωμωδία γνωρίζοντας ήδη ότι υπήρχαν δεκάδες απανθρακωμένοι, η ΝΔ συμπαραστάθηκε στους συγγενείς των θυμάτων και δεν διανοήθηκε να εκμεταλλευθεί εκλογικά τα τραγικά αποτελέσματα της ανευθυνότητας της κυβέρνησης του Λαϊκιστή. Και μόνο αυτό αρκεί για να τον καταψηφίσουμε και να ρωτήσουμε ξανά: Μετά τη ήττα του, παρά τη δόλια αναλογική, θα παραιτηθεί ο Τσίπρας;

Από το σχέδιο του 2015 επιστροφής στη Δραχμή της κυβέρνησης Μπόρατ (των Τσίπρα-Βαρουφάκη), περάσαμε τώρα στο σχέδιο «Δήμητρα»: τέρμα η… «χρεοδουλοπαροικία». Οι άνδρες με τα λευκά παραμένουν στις κλινικές τους χωρίς εντολές για την περίθαλψη αρχηγών κομμάτων (απαγορεύεται να επεμβαίνουν χωρίς την ομόφωνη γνώμη του 15μελούς των Αγανακτισμένων Συνταγματολόγων). Ο Βαρουφάκης πρότεινε «ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…. Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης  το σύστημα “Δήμητρα” θα μειώσει το κόστος της κρίσης …. Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα “Δήμητρα” θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος!».

Διευκρίνισε δε ότι «Δεν θέλουμε τη Δραχμή, αλλά δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον για ένα Ευρώ που το χρησιμοποιούν για να πετύχουν εκείνο στο οποίο απέτυχε η Βέρμαχτ. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από την ΕΕ, ποτέ. Δεν θα φύγουμε από την ΕΕ, να φύγουν αυτοί»! Να φύγει η Ευρώπη από την Ελλάδα, να φύγει ο Μητσοτάκης (το λένε κι οι «αγανακτισμένοι συνταγματολόγοι»), και να μας αφήσουν μόνους με τον Τσίπρα, τον Ανδρουλάκη, τον Βαρουφάκη, τον Βελόπουλο, τον Κασιδιάρη,…

Τι κρίμα, όμως, εμείς περιμέναμε να ονομάσει το μεγαλοφυές σχέδιό του «Δανάη», «Περσεφόνη» ή με το πιο ενωτικό «Περιστέρα». Άκου «Δήμητρα»!

Επειδή όλοι θυμόμαστε το «Αγάπη μου, έκλεισα τις Τράπεζες» και τις ουρές Τσίπρα-Βαρουφάκη του 2015 στα ΑΤΜ, ο τρισμέγιστος δηλώνει τώρα ότι τις Τράπεζες τις έκλεισε ο πραγματικός στυλοβάτης της ΕΕ Μάριο Ντράγκι και αυτό ήταν «ένα τρομοκρατικό χτύπημα ώστε να φοβηθούν οι Έλληνες πολίτες και να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα». Οι ατρόμητοι όμως ψηφοφόροι πλειοψήφησαν με 62% «Όχι» στο Δημοψήφισμα-Απάτη, το οποίο ο Τσίπρας με μια «kolotoumpa» η οποία κόστισε στη χώρα δεκάδες δισεκατομμύρια, το μετέτρεψε σε «Ναι».

Το εγκληματικό σχέδιο Τσίπρα-Βαρουφάκη του 2015 περιγράφει ο συνεργός τους και ανάλογης με αυτούς διανοητικής επάρκειας, γόνος –φευ!– του σπουδαίου Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ, στο βιβλίο του: Τζέιμς Κ. Γκάλμπρεϊθ, «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» (2016). Η λαοσωτήριος μεν δυσλειτουργική δε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με καθοδηγητές τύπου Γκάλμπρεϊθ και Τζέφρι Σακς, είχε σχέδιο μετάβασης στη «Νέα Δραχμή», αλλά συνάντησε και ανυπέρβλητα εμπόδια, όπως γράφει ο Γκάλμπρεϊθ:

«Το μόνο πρόβλημα, που ουδέποτε επιλύσαμε πρακτικά, είναι να βρεθεί χαρτί που θα λειτουργήσει γρήγορα στα ΑΤΜ, που θα παραχαράσσεται δύσκολα και που θα γίνει εύκολα αποδεκτό ως χρήμα από τον πληθυσμό. Αλλά η λύση ήταν ολοφάνερη μπροστά μας όλο αυτό το διάστημα: σφραγισμένα χαρτονομίσματα ευρώ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια σφραγιδομηχανή. Θα μπορούσε να γίνει και με το χέρι· η σφραγίδα δε χρειάζεται να είναι περίτεχνη

Θα μπορούσαν, με την ορολογία Κουφοντίνα, να «απαλλοτριώσουν» 19 δισεκατομμύρια ευρώ της ΕΚΤ σε χαρτονομίσματα που φυλάσσονταν στο Νομισματοκοπείο, χωρίς να κατηγορηθούν για ληστεία!

«Εφόσον αυτά τα χαρτονομίσματα βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν αξίζουν 19 δισεκατομμύρια. Δεν αποτελούν χρήμα παρά μόνον αν εισρεύσουν στο τραπεζικό σύστημα. Τι είναι τότε; Απλώς κάποια φανταχτερά χαρτιά. Το μόνο που αξίζουν είναι η τιμή του χαρτιού και της εκτύπωσης. Μετατρέποντάς τα με μια σφραγίδα σε Νέα Δραχμή, η Ελλάδα δε θα προκαλούσε καμιά υλική ζημία στην ΕΚΤ· θα μπορούσε κάλλιστα να επιστρέψει το κόστος εκτύπωσης. Η Νέα Δραχμή, με σφραγίδα πάνω σε χαρτονομίσματα ευρώ, μπορεί να τροφοδοτήσει αμέσως τα ΑΤΜ και να τα ανεφοδιάζει τη νύχτα ή ίσως το Σαββατοκύριακο. Το αρχικό πρόβλημα της τροφοδοσίας λύθηκε

Να θυμηθούμε και το άλλο πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ, έναν γραφικό τροτσκιστή ονόματι Ερίκ Τουσέν, εμπειροτέχνη αποφράξεων σε θέματα «επονείδιστου και παράνομου χρέους» (στον Ισημερινό, το Τιμόρ κ.α.), που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα, μετέχοντας στην «Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος». Του διέθεσαν αυτοκίνητο και οδηγό, και όπως λένε τα ρεπορτάζ της εποχής «εμφανίστηκε με λαχανί πουκάμισο φωσφοριζέ, κοτσίδα –αν και δυστυχώς τα μπροστινά μαλλιά του είχαν από καιρού αποχαιρετήσει το κεφάλι του– και σανδάλια με κάλτσα».

Η κυβέρνηση των ρακοσυλλεκτών «διεθνών επιστημόνων» έχοντας επικεφαλής έναν αδαή, με ακαταμάχητο και μοναδικό ίσως προσόν ακριβώς την ασχετοσύνη του, περιπλανώμενος σαν τον Μπόρατ, ζήτησε βοήθεια από την Κίνα, ρούβλια από τον Πούτιν, στο τέλος απεγνωσμένα έστω να μας «κόψει» η Ρωσία δραχμές, και τελικά δούλεψε 17 ολόκληρες ώρες με την «Go back Madame Merkel» υπογράφοντας το χειρότερο μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα για 99 χρόνια.

Πάντως το αριστερό σχέδιο «Δήμητρα» είναι ευφάνταστο και εφάμιλλο με την ποιότητα πολιτικού λόγου και σκέψης του Βαρουφάκη, του asset της κυβέρνησής του όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο θαυμαστής του Τσίπρας. Ένα χαρτονόμισμα με τη Δήμητρα από τη μια όψη και τα κεφάλια των Τσίπρα και Βαρουφάκη από την άλλη θα εκτόπιζε εύκολα το δολάριο και το ευρώ. Θα πραγματοποιούνταν με αυτό οι διεθνείς συναλλαγές και θα γινόταν το κυρίως αποθεματικό νόμισμα της υφηλίου.

Η θεά Δήμητρα τελικά είναι κατάλληλη για να δώσει στο μεγαλοφυές σχέδιο του «πολεμικού λαϊκισμού» το όνομά της: πήγε να τη βιάσει ο Δίας (ο ταύρος της Ευρώπης) αλλά μετανιωμένος άφησε στην αγκαλιά της τους όρχεις ενός κριαριού (που ευνούχισε σε μια ελληνική στάνη) κι έτσι γέννησε την Περσεφόνη. Καθώς διαπιστώθηκε η ευκολία στον βιασμό της Δήμητρας, τη βίασε κι ο Ποσειδώνας. Το τέλος του μύθου μας προσγειώνει στην πραγματικότητα, καθώς η θεά ερωτεύτηκε έναν κανονικό, λογικό θνητό και από τη συνεύρεσή τους σε ένα καλά οργωμένο χωράφι γεννήθηκε ο Πλούτος. Στο τέλος ο καπιταλισμός και η λογική νίκησαν τους παράφρονες και τους βιαστές.


Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή Σαββάτου 29 - Κυριακής 30 Απριλίου 2023.