σύνδεση

Τα «Στρατόπεδα Εργασίας» του Κωστή Χατζηδάκη

Τα «Στρατόπεδα Εργασίας» του Κωστή Χατζηδάκη Εκεί καταντήσαμε: από τον Χαϊκάλη και τον Κατρούγκαλο στον Χατζηδάκη!

 

 

Από τα βοσκοτόπια του εντύπου με τον σαρκαστικό τίτλο Documento παρουσιάστηκαν και άλλα «τεκμήρια της συνταγματικής εκτροπής» (sic) στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα το εν λόγω έντυπο αφιέρωσε ένα ολόκληρο πρωτοσέλιδο από τα μυστικά του συριζαϊκού βάλτου, για το πώς ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό και στενό του φίλο Κωστή Χατζηδάκη! Και αυτά τα «τεκμήρια συνταγματικής εκτροπής» που δημοσίευσε η «Νέα Αυριανή» του Βαξεβάνη τα πήρε στα σοβαρά το γνωστό σμήνος (καθότι οι άνθρωποι πιάνουν πουλιά στον αέρα) συνταγματολόγων και παρα-συνταγματολόγων με επικεφαλής τους παραπόταμους του νεοελληνικού συνταγματισμού, τα αμφίβολης καθαρότητας νερά των οποίων καταλήγουν στον εν λόγω βάλτο. Δίπλα στην υπογραφή του Λαοπρόβλητου (4,68%) Β. Βενιζέλου κι εκείνη του Ι. Δρόσου, που μαζί με τον από τα παλιά γνωστό Ι. Μαντζουράνη ήταν οι επίσημοι νομικοί του συριζαϊκού Ελληνικού Δημοσίου στο σκάνδαλο του νόμου Παππά για έλεγχο των ΜΜΕ. Θεωρώ τεράστια έλλειψη την συνυπογραφή του Γιώργου Κατρούγκαλου, αυτού του ογκόλιθου της συνταγματικής Σκέψης που σφιχταγκάλιασε μέχρι πνιγμού εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Ευτυχώς δεν μας έλειψαν διάφοροι «Αγανακτισμένοι Συνταγματολόγοι» όπως οι Ακρίτας Καϊδατζής (Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της εσχάτης παρακμής) και η Ιφιγένεια Καμτσίδου (Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης επί ΣΥΡΙΖΑ – η σύντροφος του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου[1]).

Προτού ασχοληθώ με το θαυμαστό έργο και τις σπάνιες ικανότητες για το κοινό καλό του Κωστή Χατζηδάκη, επιθυμώ να κάνω μια παρατήρηση για τους «Αγανακτισμένους Συνταγματολόγους», που συνδράμουν τους υπονομευτές της Δημοκρατίας, «αγανακτώντας» με όσα επινοεί και καταγγέλλει το Documento: Εννοείται ότι δεν πιστεύω ούτε λέξη απ’ όσα εμέσει κάθε Κυριακή η νεο-Αυριανή του Βαξεβάνη. Αν την πιστέψουμε, ο Πρωθυπουργός είναι διανοητικά καθυστερημένος, αφού παρακολουθεί την αδελφή του, τα ανίψια του, υπουργούς που ο ίδιος επέλεξε, τον στρατηγό που αυτός διόρισε αρχηγό, κάποιους συριζαίους κατά δήλωσή τους «δημοσιογράφους» που πρώτη φορά ακούσαμε τα ονόματά τους. Ωστόσο ακόμη και κατ’ αυτόν τον Μινχάουζεν, δεν παρακολουθεί τον Τσίπρα, τον Σπίρτζη, τον Ραγκούση, τον Τζανακόπουλο, τον Βούτση και λοιπές καφενειακές ιδιοφυίες του Σύριζα. Δεν παρακολουθεί τους αντιπάλους του τέλος πάντων! Σαν να πρόκειται για άτομα ανάξια παρακολουθήσεως. Όμως «παρακολουθεί» εμμανώς τους δικούς του! Και αυτό δεν το αντέχει ο όψιμος δήθεν συνταγματικός ακτιβισμός τους, που περιφρονεί τη νοημοσύνη μας. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους δήθεν ανησυχούντες για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και ένας συνταγματολόγος που ενώ «γυαλίζει το μάτι του» οι άλλοι συνυπογράφοντες τα κείμενα ανησυχίας παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή του, αποβλέποντας προφανώς στο «μπούγιο» των πολλών υπογραφών.

Ας έρθουμε όμως στο θέμα μας. Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που υπέκλεψε και μας έδωσε μυστικά, χέρι με χέρι, ένας υπάλληλος της ΑΔΑΕ από το γραφείο τού –κατά Βαξεβάνη– «νέου Τερτσέτη» Χρήστου Ράμμου, του οποίου το όνομα φυσικά δεν θα αποκαλύψουμε, στον φάκελο της παρακολούθησης, από τον «λαομίσητο» Πρωθυπουργό (39,85%), του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υπάρχουν τα παρακάτω γραπτά τεκμήρια, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και αποδεικνύουν την ενοχή του πρώτου και τη συνενοχή του δεύτερου. Υιοθετώντας ο Κ. Χατζηδάκης τις χουντικές αντιλήψεις Μητσοτάκη έκανε πραξικόπημα και προχώρησε στην αυθαίρετη και βίαιη απονομή χιλιάδων συντάξεων, κυριολεκτικά αγνοώντας και παραγκωνίζοντας την συνδικαλιστική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες! («Αν δείτε την Υπουργική Απόφαση την έχω υπογράψει εγώ και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου. Δεν την υπέγραψε κανένας από την ιεραρχία του Υπουργείου», εδήλωσε θρασύτατα ο Υπουργός).

Κατόπιν όλων αυτών των αντιλαϊκών μεθόδων, λένε τα χαρτιά της παρακολούθησης που απόκεινται είπαμε στου Ράμμου τα συρτάρια, αποφάσισε πραξικοπηματικά να αντιμετωπίσει με εξωϋπηρεσιακούς συνεργάτες τις εκκρεμότητες Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ:

Παρέλαβε από την Λαοσωτήριο Επαναστατική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από ένα εκατομμύριο πενήντα χιλιάδες (1.050.000) εκκρεμείς συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες συν 487 εκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές σε πάνω από 142.000 εν αναμονή συνταξιούχους, μηδενίζοντας τελικά τις οφειλές. Μετέτρεψε σε «Στρατόπεδο Εργασίας» τον ΕΦΚΑ ώστε να εκδίδονται 1.250 συντάξεις την ημέρα (ξυπνώντας πικρές μνήμες στους γηραλέους Αριστερούς και παλαιοπασόκους που αγωνίζονταν με το σύνθημα «Κάτω η εντατικοποίηση των σπουδών»). Για να φανταστείτε τη βία και τρομοκρατία που άσκησε, παρέλαβε έναν φιλολαϊκό σοσιαλιστικό μηχανισμό έκδοσης συντάξεων με μέσο χρόνο έκδοσης μιας σύνταξης τους 19 μήνες και τους ανάγκασε με μεταμοντέρνα βασανιστήρια να φτάσει ο χρόνος έκδοσης στις 60 ημέρες το 2023. Αυτό το μεταμοντέρνο βασανιστήριο ονομάζεται «fast track έκδοση συντάξεων». Με τέτοια αντιλαϊκή βία ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του συνόλου των εκκρεμών συντάξεων των ετών 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 και 2021. Και μάλιστα με 900 υπαλλήλους λιγότερους.

Τελικά, ο Κωστής Χατζηδάκης διέφθειρε μισό εκατομμύριο ραγιάδες που είχαν μάθει να περιμένουν σε σοβιετικού τύπου ουρές για χρόνια: τη διετία 2021-2022 εκδόθηκαν 500.000 συντάξεις από τον e-ΕΦΚΑ, από τις οποίες σχεδόν 300.000 μέσα στο 2022.

Αφήστε που με ποικίλους τρόπους τους οποίους έμαθε στην παράταξη της «αντίδρασης» –όπου ανήκει!– μηχανεύεται να καταργήσει τους συνταξιούχους δυο ταχυτήτων που καθιέρωσε ο σοφός Κατρούγκαλος (ισάξιος διάδοχος του κωμικού Χαϊκάλη) φέρνοντας «λαϊκή δικαιοσύνη παντού» στη σοσιαλιστική πατρίδα μας. Είναι σαφές ότι ο Χατζηδάκης επιδιώκει να δικαιώσει τους «κουλάκους» και τους «κυρ-Παντελήδες» που τιμώρησαν ο Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό το ξέρει ο «ένοχος» Μητσοτάκης ασκώντας tracking στις κινήσεις του Υπουργού του. Η διαστροφή του έφτασε μέχρι την αναζήτηση πάνω από 30.000 φακέλων που ήταν ξεχασμένοι σε υπόγεια και αποθήκες του ΕΦΚΑ χωρίς κανένας να γνωρίζει την ύπαρξή τους. Κι όλα αυτά για να βασανίζει τους υπαλλήλους, αναθέτοντας με ασφαλώς αντισυνταγματικό τρόπο σε ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους τη δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων που δεν την έκαναν ή την έκαναν με σοσιαλιστικούς, δηλαδή γεωλογικούς ρυθμούς. Νομίζω ότι πρέπει να επιληφθούν οι λοχίες και λοχαγοί Κοντιάδης, Σωτηρόπουλος, Μαντζούφας, γιατί τέτοιας τάξεως «συνταγματικές εκτροπές» δεν είναι του επιπέδου του συνταγματάρχου Βενιζέλου. Ο «Σύνταγμας», που λέει κι ο Μακρυγιάννης, είναι για μείζονα ζητήματα.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023.

 


 

 

 

[1] Νίκος Παρασκευόπουλος: ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, από τις πρώτες φωτογραφικές νομοθετικές προσπάθειες του οποίου ήταν η αποφυλάκιση της μηχανής θανάτου ονόματι Σάββας Ξηρός. Με τον διαβόητο «νόμο Παρασκευόπουλου» αποφυλακίστηκαν αδιακρίτως χιλιάδες εγκληματίες με αποτέλεσμα την διάπραξη νέων εγκλημάτων. Το κατάπτυστο αυτό νομοθέτημα καταργήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά η ζημιά είχε γίνει.