σύνδεση

Στο όνομα της ελευθερίας του λόγου

Στο όνομα της ελευθερίας του λόγου Στη φωτογραφία το εξώφυλλο προπαγανδιστικού βιβλίου του καθεστώτος Χόνεκερ που συνέγραψε ο Κοτζιάς υπό την καθοδήγηση του Μάνφρεντ Μπουρ, επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας (και πράκτορα της Στάζι με το ψευδώνυμο Ελαφοπόδαρος). Καταθέσαμε το βιβλίο στο δικαστήριο, αλλά οι αναίσχυντοι δικαστές ισχυρίζονται ότι από αυτό «δεν προκύπτει ο θαυμασμός του [: Κοτζιά] για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς [: Χόνεκερ] και η διαφήμισή του». Κανένα άλλο στέλεχος του ΚΚΕ δεν είχε το κομματικό προνόμιο να συγγράψει βιβλίο με τον εκπρόσωπο της πιο σκληρής σταλινικής ορθοδοξίας Μπουρ ή Ελαφοπόδαρο. Το βιβλίο είχε υπότιτλο Η «κριτική» εκκαθάριση της ματεριαλιστικής [υλιστικής] Διαλεκτικής και Γνωσιοθεωρίας από τον Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ». Να σημειώσουμε ότι η λέξη εκκαθάριση (liquidation), είναι ο όρος των σταλινικών εκκαθαρίσεων (Liquidierung). Στόχος της προπαγάνδας ήταν η εκκαθάριση (!) της φιλοσοφίας από τον φιλόσοφο της σχολής της Φραγκφούρτης, «μπουρζουά» και Εβραίο Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ.

 

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

 

Στο όνομα της δημοκρατίας
Στο όνομα της κοινής λογικής
Στο όνομα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού
Στο όνομα του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Στο όνομα των δύο αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασιλάκης κατά Ελλάδας
και Λιοναράκης κατά Ελλάδας.
Στο όνομα της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Στο όνομα όλων των θυμάτων βιασμού της ελευθερίας της έκφρασης από Έλληνες δικαστές, καθ’ έξιν και κατά συρροήν υπότροπους
Στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ EΣΤΕΡ!

ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας (πρόεδρος), Γεώργιος Λέκκας, Πηνελόπη Ζωντανού, Αγγελική Τζαβάρα και Θωμάς Γκατζογιάννης που, συνδεόμενοι με κοινό δόλο, έβγαλαν την υπ’ αριθμό 697/2017 απόφαση (όπως και οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Κυριάκος Φώσκολος, Στυλιανή Μπλέτα, δράστες της υπ’ αριθμό 4034/2015 φαιδρής και δόλιας απόφασης) που παραβιάζει αναίσχυντα, ασυνείδητα, αγράμματα, απολίτιστα και προνεωτερικά τις παραπάνω αρχές του πολιτισμού, βιάζει την ελευθερία του λόγου, μας ασκεί ακραία διανοητική βία και ψυχικά βασανιστήρια, προσβάλλει τις προσωπικότητές μας, τον πυρήνα τους, προσβάλλει και κακοποιεί ό,τι ιερότερο και απαραβίαστο μετά την ανθρώπινη ζωή: την ελευθερία της έκφρασης, καταπατά βάναυσα την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διασύρει την έννοια της Δικαιοσύνης, υπηρετεί το Κράτος Αδίκου. Ενώ οι συν-τελεστές της είχαν μια επαρκώς τεκμηριωμένη εισήγηση, είχαν όλα τα ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι είχαμε δίκιο, είχαν όλες τις δηλώσεις ακαδημαϊκών και άλλων διαπρεπών επιστημόνων για την καταγέλαστη απόφαση του Εφετείου που εξευτελίζει τη δικαιοσύνη, αψήφησαν ακόμη και τον ορατό αυτοδιασυρμό τους προκειμένου να φανούν αρεστοί σε μια ετοιμόρροπη κυβέρνηση, προφανέστατα αποβλέποντας σε προαγωγές ή άλλα προσωπικά οφέλη. Διότι ισοβίως ανεξίτηλο στίγμα στην Ελληνική Δικαιοσύνη θα παραμένει η απόφανσή τους:

«Ναι μεν απεδείχθη ότι ο ενάγων [: Ν. Κοτζιάς] υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος (!) του ΚΚΕ» [το οποίο ιδρύθηκε το 1918/1924], όμως «ούτε και από τα κείμενά του που επικαλούνται και προσκομίζουν οι διάδικοι προκύπτει ο θαυμασμός του για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς [: Χόνεκερ] και η διαφήμισή του».

Μόνο δικαστήριο των καθεστώτων που διαφήμιζε ο διώκτης μας Κοτζιάς θα διέπραττε τόσες και τέτοιας ποιότητας σωρευμένες παραβιάσεις. Θεωρούμε ότι τα διέπραξαν όλα αυτά ενσυνείδητα και όχι από απλή ανεπάρκεια, γι’ αυτό και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο οποίο προσφεύγουμε θα τους καλέσουμε να λογοδοτήσουν. Δεν θα μας κόψουν τη γλώσσα, ούτε θα μας φιμώσουν όργανα του Κράτους Αδίκου. Αν κάποιοι δεν αισθάνονται ότι ανήκουν στον ευρωπαϊκό νομικό και εν γένει πολιτισμό, εμείς θα τους δώσουμε να το καταλάβουν με τον πιο οδυνηρό γι’ αυτούς τρόπο.

Μανώλης Βασιλάκης
Διευθυντής της Athens Review of Books

 11.7.2017