σύνδεση

Ολίγα περί του εκτελεστή Μαντζουράνη…

Ολίγα περί του εκτελεστή Μαντζουράνη… Η πρώτη σελίδα της απόφασης 3288/1999 του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία ισχυρίζεται ο Μαντζουράνης ότι αθωώθηκε πανηγυρικά, ενώ στην πραγματικότητα έπαυσε η δίωξή του λόγω παραγραφής.

 

 

«Όχι μόνο ουδέποτε καταδικάστηκα, αλλά αντιθέτως με τη με αριθμό 3288/1999 ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών μετά από σύμφωνη εισαγγελική πρόταση κρίθηκε παράνομη και καθ’ υπέρβαση εξουσίας και η δίωξη και η προσωρινή κράτησή μου
Ι.Κ. Μαντζουράνης

 

Τερατώδη ψέματα εις βάρος μας (της Athens Review of Books και του «ζεύγους Βασιλάκη», όπως μας αποκαλεί), με την υπογραφή Μαντζουράνη (αγγλικά, ελληνικά), διακινεί ‒με το εθνόσημο‒ ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς από τις 9 Αυγούστου τόσο από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ όσο και με όλους τους μηχανισμούς και τα μέσα που διαθέτει το Υπουργείο σε όλο τον πλανήτη (αγγλικά, γαλλικά, ελληνικά).

(Στο θέμα της κατάχρησης εξουσίας, της αναίσχυντης χρησιμοποίησης του Υπουργείου για ιδιωτική του αντιδικία, δηλαδή για ιδιοτελείς σκοπούς, και της τρομακτικής σε έκταση, ένταση και διάρκεια επιχείρησης εναντίον μας όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και παγκοσμίως, προς όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης, με την ισχύ και τους μηχανισμούς του ΥΠΕΞ, επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την συντριβή μας, θα επανέλθουμε.)

Ο διαβόητος Ι.Κ. Μαντζουράνης έχει σπουδαίο παρελθόν ως κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου Κοσκωτά-Κουτσόγιωργα. Όταν προφυλακίστηκε, προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση κατέδωσε το 1989 τους συνεργούς του, και γι’ αυτόν τον λόγο, αφού εξέτισε το 18μηνο, κυκλοφορούσε εκτός φυλακής για μια σχεδόν δεκαετία με εγγύηση 10.000.000 δραχμών.

Με αυτή τη μεθόδευση, τελικά το 1999 θεωρήθηκε ότι τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείτο παραγράφηκαν. Έτσι έκτοτε κυκλοφορεί «λευκός» και όσο περνάει ο καιρός και οι άνθρωποι λησμονούν τα παραγραφέντα, τόσο με μεγαλύτερη έμφαση δηλώνει λευκότερος, άσπιλος και πανηγυρικά αθώος.

Έφτασε τώρα λοιπόν, με αυτό το παρελθόν που εγγυάται πολλά, να επιλέγεται σαν δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου σε μείζονες υποθέσεις.

Μια καλή εικόνα αυτής της δράσης του είχαμε δώσει με το άρθρο μας «Ο άτεγκτος “εκτελεστής” της Athens Review of Books» (ιστοσελίδα ARB, 30.7.2017).

Δίνουμε σήμερα σε pdf την απόφαση 3288/1999 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για να μπορεί να δει ο καθένας τη φύση των κατηγοριών που τον βάραιναν. Η περίφημη υπ’ αριθμ. 3288/1999 απόφαση την οποία επικαλείται ο Μαντζουράνης δεν γράφει όμως αυτά που διατείνεται ο συγκεκριμένος κύριος. Σύμφωνα με αυτήν:

«Β) Ο δεύτερος Ιωάννης Μαντζουράνης, δια πλειόνων πράξεων ετέλεσε περισσότερα εγκλήματα…» (σ. 136), όμως «παύει οριστικά την ποινική δίωξη ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ κατά του 2ου κατηγορουμένου Ιωάννη Μαντζουράνη του Κωνσταντίνου» (σ. 140).

Έχουμε παλιότερα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Athens Review of Books το έγγραφο της κατάδοσης εκ μέρους του Μαντζουράνη των συνεργών του, όπου περιγράφει λεπτομερώς ο ίδιος την εγκληματική του(ς) δραστηριότητα.

Ε, λοιπόν αυτόν τον παλιόφιλο από την εποχή του Χόνεκερ, χρησιμοποιεί ως «εκτελεστή» ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς εναντίον της Athens Review of Books. Τον Μαντζουράνη, με αυτό το παρελθόν χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για σοβαρές νομικές υποθέσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό το asset χρησιμοποίησε στην προσπάθειά της να ελέγξει τα ΜΜΕ.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, έτσι ώστε να πληροφορηθούν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι.

Ταυτόχρονα ενημερώνουμε για το ζήτημα αυτό τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΝΔ, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο του Ποταμιού, τον γγ του ΚΚΕ, τον πρόεδρο της Βουλής, τα μέλη της κυβέρνησης, όλους τους βουλευτές πλην XA και λοιπούς ακροδεξιούς, και τους διευθυντές και τα στελέχη όλων των ΜΜΕ και εν γένει τον δημοσιογραφικό κόσμο. Έτσι που κανείς να μην μπορεί να προφασιστεί ότι δεν γνωρίζει.

The Athens Review of Books