σύνδεση

Εξώδικο προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Εξώδικο προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Οι δικαστές είχαν στα χέρια τους αυτό το βιβλίο προπαγάνδας, που γράφτηκε και εκδόθηκε κατόπιν παραγγελίας και άδειας του ολοκληρωτικού καθεστώτος Χόνεκερ, υπό την επίβλεψη του επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ, και παρ’ όλα αυτά απεφάνθησαν ότι το μέλος της συγγραφικής ομάδας Ν. Κοτζιάς δεν υπήρξε ούτε θαυμαστής του καθεστώτος! Η τιμή του ήταν 7 ανατολικογερμανικά μάρκα ‒ του βιβλίου εννοείται.

 

 

Τέσσερις μήνες πέρασαν από την επίδοση της εξώδικης διαμαρτυρίας μας προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πέππα που παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω, λόγω του απίστευτου σκανδάλου της 697/2017 απόφασης του ΑΠ. Και ακόμη ο «προς όν η επίδοση» δεν κατέβαλε τα λύτρα που επιδίκασε, μαζί με την επίορκο εισηγήτρια Πηνελόπη Ζωντανού και άλλους παρομοίου κύρους αρεοπαγίτες υπέρ του Κοτζιά. Ο στόχος δεν ήταν βέβαια η απονομή δικαιοσύνης αλλά οι επικείμενες και δρομολογημένες, όπως εκ των υστέρων προέκυψε, προαγωγές τους σε κορυφαίες θέσεις στον Άρειο Πάγο, με αποτέλεσμα ο επαγγελματίας Λασπολόγος αντίδικός μας να εξακολουθεί να μας κρατά ομήρους από τον περασμένο Ιούλιο. Δημοσιεύουμε ολόκληρο το εξώδικο που επιδώσαμε με τον πιο επίσημο τρόπο στον εκλεκτό της κυβέρνησης των Συριζανέλ, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες και στο φως της δημοσιότητας ενέργειες, μέχρι να δώσει λύση ο εν λόγω περιφρονητής της ελευθερίας του λόγου. Απαιτούμε λύση από τον δικαστικό μηχανισμό της χώρας μας ‒ο όρος «Δικαιοσύνη» εδώ θα ήταν ειρωνικός‒, αφού η εκδίκαση της προσφυγής μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπου ασφαλώς θα δικαιωθούμε, θα γίνει σε περίπου τρία χρόνια.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ

Διαμαρτυρία, Αίτηση, Πρόσκληση και Δήλωση

Του Μανώλη Βασιλάκη, διευθυντή της Athens Review of Books (οδός Δημοχάρους αρ. 61, Αθήνα), θύματος της 697/2017 απόφασης του ΑΠ καθώς και άλλων δύο παρομοίως εξωφρενικών δικαστικών αποφάσεων, που οδήγησαν στην καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ (Υποθέσεις: Βασιλάκης κατά Ελλάδας και Λιοναράκης κατά Ελλάδας).

ΠΡΟΣ τον

Βασίλειο Πέππα, Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα (Λεωφόρος Αλεξάνδρας αρ. 121).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ:

  • Την Κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη εν προκειμένω από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λεωφ. Μεσογείων 96.
  • Την Αξιωματική Αντιπολίτευση, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πειραιώς 62, Μοσχάτο.

1.

Όπως είναι ελεεινά γνωστό, έχετε προεδρεύσει της συνθέσεως του Α1 πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που εξέδωσε την διαβόητη πλέον υπ’ αριθμό 697/2017 απόφαση. Ασφαλώς ενθυμείστε ότι επρόκειτο για αίτηση αναιρέσεώς μας κατά της υπ’ αριθμό 4034/2015 αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών, με την οποία, εντελώς παράνομα και παράλογα είχε γίνει εν μέρει δεκτή μια παιδαριωδώς προπετής αγωγή του Ν. Κοτζιά, ήδη υπουργού Εξωτερικών, εναντίον μας. Η απόφαση του Εφετείου είχε επικριθεί σε βαθμό λοιδορίας από νομικούς και σημαντικούς άλλους επιστήμονες της χώρας και του εξωτερικού, ως μελανή κηλίδα στην ελληνική νομολογία. Διότι είχε δεχθεί «πράγματα» τα οποία έρχονταν σε μετωπική σύγκρουση τόσο με τα νομικά όσο και με την κοινή λογική, αλλά και με πασίδηλα γεγονότα τα οποία οφείλει να γνωρίζει ο καθένας· πολύ δε περισσότερο οι δικαστές αυτού που αποκαλείται «το μεγαλύτερο εφετείο της χώρας».

Συγκεκριμένα η απόφαση αυτή, μετά από έναν καταιγισμό ψευδών εκ μέρους του αντιδίκου μας, θέλησε και δέχτηκε ότι: α) Η έκφραση «γκαουλάιτερ του Σταλινισμού» δηλώνει πως ο περί ού ο λόγος υπουργός ήταν …Ναζί. β) καίτοι γεννημένος στα 1950, ο ενάγων «υπήρξε εκ των ιδρυτών του ΚΚΕ» (που ιδρύθηκε στα 1918/1924!). Εν τούτοις όμως δεν ήταν θαυμαστής ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων. γ) εντελώς παράνομα διέστρεψε τα πράγματα και βάφτισε τις αξιολογικές κρίσεις γεγονότα. δ) εθελότυφλα αγνόησε τα πραγματικά ντοκουμέντα της προπαγανδιστικής δράσης του διώκτη μας υπέρ των καθεστώτων Χόνεκερ και Γιαρουζέλσκι, ακόμη και το γεγονός ότι τασσόταν υπέρ της ένοπλης βίας και ενός γεωγραφικά περιορισμένης έκτασης εμφυλίου στην Ελλάδα που «απλώς δεν φτάνει στον πανεθνικό εμφύλιο πόλεμο». ε) περιφρόνησε με τρόπο νεαντερτάλειο τόσο την πάγια όσο και την εντελώς πρόσφατη νομολογία του ΕΔΔΑ. στ) γενικά αγνόησε όλους τους κανόνες της ιστορίας (δηλαδή πασίδηλα γεγονότα), της γραμματικής, της λογικής και της νομικής επιστήμης. ζ) παρείδε ότι ένας διάδικος που ισχυρίζεται στα δικογραφήματά του ότι εξελέγη καθηγητής στα πανεπιστήμια του Μαρβούργου, της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ, ότι είναι απόγονος του …Παλαιών Πατρών Γερμανού και άλλα φαιδρά, δεν μπορεί ποτέ να λέει την αλήθεια.

Οι αλλόκοτες παραδοχές της αποφάσεως αυτής όχι απλώς κατακρίθηκαν, αλλά κυριολεκτικά χλευάστηκαν εκ μέρους του νομικού και πνευματικού κόσμου της χώρας, ενώ –πέραν ασφαλώς του αντιδίκου μας– δεν βρέθηκε ούτε ένας (1) εχέφρων άνθρωπος που να βρίσκει σ’ αυτήν κάτι σωστό.

Σε αντίκρουση αυτού του καταιγισμού ψευδών και παραλογισμών προσκομίσθηκαν από την πλευρά μας με νόμιμη επίκληση αποδεικτικά στοιχεία αδιαμφισβήτητου κύρους, μεταξύ των οποίων και το βιβλίο-έκδοση του καθεστώτος Χόνεκερ Der autonome Intellekt στο οποίο ήταν συν-συγγραφέας ο προπετής ενάγων Ν. Κοτζιάς, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της Προπαγάνδας του απάνθρωπου εκείνου καθεστώτος Μάνφρεντ Μπουρ, γνωστού ως «Ελαφοπόδαρου» της Στάζι. Άλλωστε εδώ δεν υπήρχε καν χρεία μαρτύρων και μαρτυριών, αφού ο αντίδικός μας ως υπουργός πλέον, παραδέχθηκε λίγο προ της δευτεροβάθμιας δίκης σε συνέντευξή του στον γερμανικό Spiegel (κατόπιν εορτής βεβαίως) ότι τότε έγραφε ανοησίες κατ’ εντολή του κόμματος στο οποίο παλαιότερα ανήκε, (πριν περιπλανηθεί σε διάφορα άλλα κόμματα για να καταλήξει στο νυν κυβερνών μόρφωμα).

Η εισήγηση επί της αναιρέσεώς μας της διορισθείσας εισηγήτριας αρεοπαγίτου Πηνελόπης Ζωντανού ήταν θετική για τρεις (3) τουλάχιστον από τους πέντε προβληθέντες λόγους που αφορούσαν παρανομίες της εφετειακής απόφασης, ενώ και ένας ακόμη τουλάχιστον λόγος έπρεπε να γίνει δεκτός, σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις των νομικών μας παραστατών, ανθρώπων όχι άμοιρων νομικής (αλλά και γενικότερης) παιδείας. Φυσικά θα αρκούσε η παραδοχή έστω και ενός λόγου για την εκ ρίζης αναίρεση και εξαφάνιση της ανωτέρω, εντελώς καταγέλαστης αποφάσεως του Εφετείου.

2.

Ωστόσο η υπό την προεδρία σας εκλεκτή σύνθεση του Αρείου Πάγου, περιφρονώντας την ικανώς τεκμηριωμένη εισήγηση, απέρριψε σύρριζα όλους τους λόγους αναιρέσεως, χωρίς καμία στοιχειωδώς σοβαρή πειστική σκέψη. Σαν να μην αρκούσε αυτό, ακόμη και η εισηγήτρια, ως εκ θαύματος παρασυρθείσα, άλλαξε άρδην θέση, αγνόησε και με εκπλήσσουσα ελαφρότητα καταψήφισε αναιτιολόγητα τη γραπτή εισήγησή της, για την οποία, προφανέστατα, είχε καταναλώσει ικανό χρόνο και πολλή νομική φαιά ουσία. Έτσι με την κυνική πλειοψηφία πέντε προς μηδέν ο υπό την συγκεκριμένη σύνθεση Άρειος Πάγος εμφανίζεται να διαπίστωσε ότι η πανταχόθεν εμπτυσθείσα απόφαση του Εφετείου ήταν κατά πάντα και μέχρι κεραίας άψογη. Τέτοια όμως δεχόμενος ο υφ’ υμάς Άρειος Πάγος, κατέστη αλληλέγγυός της και εκουσίως κατέστη συναποδέκτης των εναντίον της αποφάσεως αυτής αιχμηρών ψόγων. Σε τέτοιο διασυρμό όμως κανείς δεν είχε το δικαίωμα να εκθέσει το ανώτατο δικαστήριό μας.

Τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδόθηκε η περί ής ο λόγος απόφαση του Αρείου Πάγου, σεις άριστα γνωρίζετε, ως διευθύνας τις σχετικές διεργασίες που οδήγησαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Σε ό,τι μας αφορά, αφού συνήλθαμε από το σοκ, καταλήξαμε ότι η απόφασή σας δεν μπορεί επ’ ουδενί να υπήρξε προϊόν απροσωπόληπτης δικαστικής κρίσης. (Το ίδιο ασφαλώς θα κάνατε και εσείς, αν βρισκόσασταν στη θέση μας). Θεωρήσαμε ότι για να εκ-δώσετε την συγκεκριμένη απόφαση, με κίνδυνο μάλιστα ανεξίτηλου στιγματισμού της δικαστικής σας σοβαρότητας, κάποιοι σπουδαιότεροι λόγοι θα συνέτρεχαν. Βεβαίως όχι λόγοι εθνικοί ‒ η γνωστή καταφυγή των επιτηδείων.

Λίγους μόλις μήνες μετά την έκδοση της απίστευτης αυτής αποφάσεως ανακοινώθηκαν οι διορισμοί εκ μέρους της κυβέρνησης στις θέσεις του προέδρου και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Έτσι, και χωρίς την ελάχιστη για εμάς έκπληξη, εσείς μεν διοριστήκατε πρόεδρος, ενώ και άλλα δύο μέλη της επίμαχης συνθέσεως διορίσθηκαν σε θέσεις αντιπροέδρων. Ήταν καταφανές ότι –ασχέτως των δικών σας προθέσεων‒ η κυβέρνηση σας θεωρεί πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης της. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά για εσάς, περίμενε την αρεοπαγιτική σας «ενηλικίωση» ώστε να μπορεί και τυπικά να σας διορίσει, παρακάμπτοντας αξίες και την επετηρίδα. Για τον λόγο αυτόν ζήσαμε και το πρωτοφανές να μείνει ο Άρειος Πάγος ακέφαλος και ακυβέρνητος για κάμποσους μήνες, μετά την αποχώρηση της εγνωσμένου κύρους Β. Θάνου και την εκτρωματική προσπάθεια αντισυνταγματικής παράτασης της θητείας της.

Δεν γνωρίζουμε άλλες πιθανές υποθέσεις από τις οποίες καλλιεργήθηκε αυτή η κυβερνητική εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας, αλλά εμάς μας αρκεί η κατάφωρη αδικία που υπαιτιότητί σας βιώσαμε. Το γεγονός ότι προσφεύγουμε στο ΕΔΔΑ μικρή σημασία έχει, αφού ο αντίδικός μας, οπλισμένος με την απόφαση-όπλο που του εκδώσατε (αυτό δεν είναι απόφαση, είναι άδεια οπλοφορίας), προχώρησε ήδη σε ιταμές πράξεις αναγκαστικής εκτελέσεως, με εφιαλτικό στόχο τον στόχο των ονείρων του, ήτοι το κλείσιμο της Athens Review of Books. Χρησιμοποιώντας δε τον μηχανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, σαν να ήταν Υπουργείο του Χόνεκερ ή του Γιαρουζέλσκι, την προπαγάνδα των οποίων υπηρέτησε, και με όπλο ακριβώς αυτή την απόφαση προσπαθεί να μας συντρίψει: αυτά όμως δεν τα βλέπει η Θέμις που με δεμένα μάτια κραδαίνει σπαθί, ούτε οι ανεξάρτητοι και αδέκαστοι λειτουργοί της, οίος υμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων σας, βεβαίως. Φυσικά δεν θα επαναλάβουμε το χιλιοειπωμένο για τη γυναίκα του Καίσαρα, όταν τα πράγματα βοούν.

3.

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας διαβάσαμε δηλώσεις σας στον Τύπο για διαχρονικό και επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας για «αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις». Σε ό,τι μας αφορά, εννοήσαμε. Έντρομοι μάλιστα. Βεβαιώσατε επίσης «ότι οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης» κλπ, κλπ. Προφανώς από τους ανωτέρω δεν εξαιρείτε τον εαυτό σας. Δραττόμενοι λοιπόν της ευκαιρίας των δηλώσεών σας, σας προσφέρουμε την ευκαιρία να δώσετε αμέσως, σεις ο ίδιος, δείγμα γραφής για το πώς εννοείτε αυτές τις ‒διόλου πρωτότυπες, βέβαια‒ διακηρύξεις.

Ζητάμε από εσάς καταρχήν να αναγνωρίσετε εμπράκτως ότι μας αδικήσατε ενσυνείδητα, ήτοι με τρόπους, φευ, όχι συγγνωστούς. Όθεν σας καλούμε παραχρήμα, ήτοι άνευ υπαίτιας βραδύτητος, να κινήσετε ο ίδιος αυτεπάγγελτα τις διαδικασίες ανάκλησης, ακύρωσης και εξαφάνισης της ανωτέρω προκλητικής απόφασης που ο Άρειος Πάγος υπό την προεδρία σας εξέδωσε σε βάρος μας. Διότι είναι αδύνατο να πείσει ακόμη και τον πιο αμβλύνοα συμπολίτη μας ότι αποτέλεσε πράξη «απόδοσης δικαιοσύνης». Οι λόγοι για κάτι τέτοιο υπάρχουν τόσο στην εισήγηση Ζωντανού, όσο και στα στοιχεία που προσκομίστηκαν και τέθηκαν υπόψη σας ‒ αλλά εσείς συνειδητά αγνοήσατε. Σας καλούμε συνεπώς να διασκεδάσετε κάθε υπόνοια ότι συνειδητά καταπατήσατε την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ότι συνειδητά αγνοήσατε ακόμη και την πιο πρόσφατη απόφαση του ΕΔΔΑ, η οποία στις 19 Ιανουαρίου 2017 καταδικάζοντας ακόμη μια φορά την Ελλάδα επεξέτεινε τα όρια του θεωρούμενου πολιτικού προσώπου, κρίνοντας ότι ακόμη και ένα απλό μέλος μιας γνωμοδοτικής επιτροπής κατείχε «σχεδόν πολιτική θέση». Πόσο μάλλον ο υπουργός Εξωτερικών που είναι πολιτικός από το 1974, ως μέλος τότε της ηγεσίας του ΚΚΕ, έως και σήμερα σε διάφορα άλλα κόμματα. Όπως και να ’χει όμως δεν σας έδωσε κανείς το δικαίωμα με τις αποφάσεις σας να διασύρετε σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο το ανώτατο δικαστήριο στο οποίο βρεθήκατε να υπηρετείτε. Διότι αν μεν πιστεύετε στην ορθότητα της αποφάσεώς σας αυτό μαρτυρεί ανεπάρκεια αδιανόητη για κάποιον που επιλέχθηκε να αναλάβει την ανώτατη θέση στην ιεραρχία της δικαιοσύνης. Εάν δε πάλι την εκδώσατε τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος, αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να θεωρηθεί δείγμα δικανικής εντιμότητας.

Ωστόσο, θα συμφωνήσετε ελπίζουμε, δεν θα πρέπει απαραιτήτως η χώρα να διασυρθεί ακόμη μία φορά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για μια κακοδικία που «βγάζει μάτι», που θα μείνει στα ανέκδοτα της δικαστικής ιστορίας της χώρας. Εξάλλου, εσείς τον στόχο σας τον πετύχατε. Γίνατε πρόεδρος μετά από μια περιπετειώδη διαλογή. Μάλιστα μετά από παραμερισμό άλλων αξίων συναδέλφων σας, η δε κυβέρνηση την απόφασή της του διορισμού σας (όπως και των συνεργατών σας στην εναντίον μας απόφαση) δεν μπορεί να την πάρει πίσω. Σε ό,τι μας αφορά, θεωρούμε ότι όλοι οι προαχθέντες αναρριχηθήκατε κυριολεκτικά πατώντας επάνω μας. Επειδή όμως τυχαίνει να μην είμαστε άψυχα πτώματα, διαμαρτυρόμαστε για την αδικία που εν ψυχρώ διαπράξατε σε βάρος μας και σας καλούμε πάραυτα να αποδείξετε ότι όντως εννοούσατε τις δηλώσεις που πρόσφατα κάνατε περί Δικαιοσύνης, σεβασμού των Πολιτών, κ.τ.τ. Τούτο δε μέσα στη γενική υποχρέωση των Αρχών να ανακαλούν πράξεις άδικες ή παράνομες που σκανδαλίζουν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Άλλως μέσα στη γενική πολιτισμική αρχή ότι ο δράστης Κακού ενέχεται σε επανόρθωσή του. «Ο τρώσας και ιάσεται», όπως έλεγαν οι Αρχαίοι. Ασφαλώς γνωρίζετε ότι το κύρος των δικαστικών αποφάσεων δεν βρίσκεται στο ύψος του βαθμού δικαιοδοσίας, αλλά στην έντιμη ορθότητά τους και μόνο. Που θα πει ότι οι σκολιές αποφάσεις στερούνται οποιουδήποτε κύρους. Θα προχωρούσαμε μάλιστα να πούμε ότι αποτελεί καθήκον για τον έντιμο πολίτη η μη συμμόρφωση σε τέτοιας στάθμης αποφάσεις.

4.

Εσείς ο οποίος πείσατε ακόμη και την εισηγήτρια Ζωντανού να αυτοδιασυρθεί καταψηφίζοντας την εισήγησή της, ασφαλώς μπορείτε να βρείτε τρόπους επανόρθωσης του Κακού που προξενήσατε τόσο σε εμάς όσο και στην Ελληνική Δικαιοσύνη, που ασφαλώς δεν στερείται εντίμων δικαστών. Σε περίπτωση που προκρίνετε να εμμείνετε στην αλλόκοτη απόφασή σας, σας καλούμε να έρθετε σε εκ νέου συνεννόηση με τον αντίδικό μας ώστε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όπλο που του εκ-δώσατε. Τέλος, αν καμία λύση δεν θεωρείτε εφικτή, σας καλούμε να καταβάλετε εσείς εξ ιδίων και «εις ολόκληρο» το ποσό των λύτρων στα οποία μας καταδικάσατε, άλλως από κοινού μαζί με τα άλλα μέλη της συνθέσεως που φιλοτέχνησε την υπ’ αριθμό 697/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου. Με άλλα λόγια, δεν έχουμε καμιά διάθεση να πληρώσουμε εμείς τόσο ακριβά την προεδρία σας (και τις αντιπροεδρίες τους). Και εμείς μεν είμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι για την Athens Review of Books. Ωστόσο αναρωτιόμαστε εσείς πόσο υπερήφανος μπορεί να είστε με την όχι εξ αμελείας απόφαση που εκδώσατε εναντίον ενός τέτοιου περιοδικού. Αισθανόμαστε δε και φόβο απλώς με την ιδέα ότι εσείς (όπως και οι συνεργάτες σας) μπορεί να μην έχετε συναίσθηση του κακού που κάνατε. Το στίγμα της φίμωσης μιας διεθνώς καταξιωμένης επιθεώρησης όπως η Athens Review of Books μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τις παράφρονες αξιώσεις ενός αείποτε σταλινικού πολιτικού, θα το φέρετε ΕΣΕΙΣ στο ακέραιο και ες αεί. Οι προνεωτερικές αντιλήψεις των δικαστών που εξέδωσαν τις τρεις κυνικές αποφάσεις και του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στον οποίο χρεώθηκε η σχετική αναφορά μας, για το τι εκπροσωπεί η Athens Review of Books αλλά και για το τι σημαίνει ελευθερία του λόγου, είναι ντροπιαστικές ‒ τόσο για τους δράστες τους (πράγμα αδιάφορο), όσο και για τη χώρα και τους δικαστικούς μηχανισμούς της. Σε συνδυασμό με την παχυλή αγραμματοσύνη και την εμμονική «εθνική αντίσταση» στη νομολογία του ΕΔΔΑ, διαιωνίζουν το Κράτος Αδίκου. Μερικές από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία τόσο των Γραμμάτων, του Πολιτισμού, όσο και της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα φέρουν το ονοματεπώνυμο και την υπογραφή σας. Εδώ πρόκειται για νομιμοποίηση κακοηθειών durch Verfahren, για να παραφράσουμε τον Λούμαν. Διότι απέναντί μας είστε ένοχος και το γνωρίζετε!

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας συνεπεία άδικων πράξεων και ασυγχώρητων παραλείψεων, σας καλώ να μου απαντήσετε εντός ευλόγου χρόνου όχι μεγαλύτερου της μιας εβδομάδος από της επιδόσεως της παρούσης, αρμόδιος δε δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον Βασίλειο Πέππα, πρόεδρο του Αρείου Πάγου, καθώς και στους θεσμικούς φορείς που αυτή κοινοποιείται, για να λάβουν γνώση και για όλες τις νόμιμες συνέπειες, και να την αντιγράψει στις οικείες εκθέσεις επίδοσης.

 Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2017
 Ο εξωδίκως προσκαλών πολίτης
Μανώλης Βασιλάκης