σύνδεση

Οι κυρίες Καλλιρρόη και Χαλβά διώκτριες της «ισλαμοφοβίας»

Ο Δημητράς-με-τις-πολλές-ΜΚΟ: Επάγγελμα: Humanist Watcher Έδρα: Τ.Θ. 60820, 153 04 Γλυκά Νερά
Οι κυρίες Καλλιρρόη και Χαλβά διώκτριες της «ισλαμοφοβίας» Μια από τις επινοήσεις του Watcher (Δημητρά) είναι και η «Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.)»!

 

 Όταν τον περασμένο Μάρτιο ασκήθηκε μια παράλογη δίωξη στη Σώτη Τριανταφύλλου από την εισαγγελέα για τα Ρατσιστικά Εγκλήματα κυρία Καλλιρρόη (Ντάικου) για… ισλαμοφοβία και ρατσισμό, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του διαβόητου πλέον Δημητρά-με-τις-πολλές-ΜΚΟ ‒γνωστός και ως Δημητράς ο Πολυμύκης‒, ξεσηκώθηκε θόρυβος και το θέμα έλαβε κάποια δημοσιότητα ολίγων ημερών, για να ξεχαστεί στη συνέχεια. Γνωστό άλλωστε ότι στη φαιδρή χώρα κάθε θαύμα βαστάει τρεις μέρες. Λίγο αργότερα ασκήθηκε δίωξη κατά της δημοσιογράφου Λώρης Κέζα, για τον ίδιο κατασκευασμένο λόγο, από πρωτοβουλία του ίδιου επαγγελματία καταγγέλλοντος, αλλά το θέμα αυτή τη φορά συζητήθηκε πολύ λιγότερο. Πρόσφατα τη σκυτάλη από την κυρία Καλλιρρόη πήρε η εισαγγελέας Βασιλική Χαλβά. Μηνυτής και αυτή τη φορά ο διαβόητος Δημητράς-με-τις-πολλές-ΜΚΟ, γνωστός κυρίως ως επικεφαλής της ΜΚΟ «ΕΠΣΕ», δηλαδή «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (!), λόγο για τον οποίο τον αποκαλώ Watcher. Όμως στην περίπτωση της δίωξης Θεοδωρόπουλου το θέμα συζητήθηκε ελάχιστα. Καταντά ολοένα και πιο συνηθισμένο φαινόμενο η απειλή της ελευθερίας του λόγου από επαγγελματίες ευαίσθητους, όπως ο εν λόγω Παρατηρητής, από μια θυρίδα, της εφαρμογής των συμφωνιών του Ελσίνκι!

Με τον Τάκη Θεοδωρόπουλο λοιπόν πήγε να βγάλει πάλι το παντεσπάνι του ο Watcher. Ο εν λόγω συνεργάτης της ασφαλώς τυφλής «Δικαιοσύνης» απέστειλε στην εισαγγελέα, αυτή τη φορά δύο άρθρα του Θεοδωρόπουλου[1] στο ίδιο πακέτο με ένα κείμενο κάποιου Χρυσαυγίτη (!) και κάτι ανόητα σχόλια στο Facebook, ώστε να εντυπωσιάσει την κυρία Ακρισία η οποία κινήθηκε ακαριαία και διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Τα άρθρα του Θεοδωρόπουλου δημοσιεύθηκαν στην Καθημερινή τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά οι εισαγγελείς δίωξης των “ρατσιστικών εγκλημάτων” τα διαβάζουν μόνο ύστερα από υπόδειξη του Καταδότη και καταλαβαίνουν το «ρατσιστικό» νόημά τους μόνο όταν τους το εξηγήσει ο αρειμάνιος Ουμανιστής. Ο Ήλος της Εισαγγελίας, ο Ήλος της «Δικαιοσύνης» γράφει προς την κυρία Ευθυκρισία με τίτλο: «Επαναλαμβανόμενος ρατσισμός, ξενοφοβία, ισλαμοφοβία και καθύβριση του Ισλάμ από τον Τάκη Θεοδωρόπουλο στην “Καθημερινή”», επισημαίνοντας ότι τα δύο ύποπτα άρθρα του περιέχουν «και δημόσια και κακόβουλη καθύβριση του Ισλάμ». Όλα αυτά τα διέπραξε ο απεχθής Θεοδωρόπουλος! Η κυρία Ευθυκρισία, αντί να πετάξει στα σκουπίδια το κακόβουλο κείμενο του Watcher και να παραπέμψει αυτόν για τα αδικήματα που διαπράττει καθ’ έξιν, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ταλαιπωρεί άδικα τον Θεοδωρόπουλο. Ο Watcher διαστρεβλώνει και παρερμηνεύει μάλιστα σε τέτοιο παρανοϊκό βαθμό τα γραφόμενα του νέου θύματός του που επέλεξε, ώστε μόνο από κάποιους προνεωτερικούς ιθαγενείς δικαστικούς είναι δυνατόν να ληφθεί υπόψη· και, το χειρότερο, να γίνει πιστευτός. Λ.χ. καταγγέλλει:

«Στο δεύτερο άρθρο του κατ’ αρχήν αυτοεπιβεβαιώνει το ρατσιστικό κίνητρο: “Ρατσιστής δεν είναι όποιος ενοχλείται από τον γείτονά του επειδή πετάει τα σκουπίδια από το μπαλκόνι και είναι μαύρος. Δεν πάει να είναι μαύρος, άσπρος ή ριγέ. Το θέμα είναι ότι πετάει τα σκουπίδια από το παράθυρο” (…) Το κυριότερο όμως είναι η δημόσια και κακόβουλη καθύβριση του Ισλάμ: “Το Ισλάμ όμως, φανατικό ή λιγότερο φανατικό, δεν ανέχεται καμία θρησκεία και κανέναν πολιτισμό που δεν αποδέχεται τις αρχές του” ….» (Η έμφαση δική μου).

Μόνο δικαστικοί επιπέδου Χαλβά δεν νιώθουν ότι υποτιμά τη νοημοσύνη τους και παίρνουν στα σοβαρά τις «ερμηνείες» που με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και αυτοθυσία προσκομίζει ο Watcher. Αν είναι επιλήψιμο ένα άρθρο, κοτζάμ εισαγγελείς υποτίθεται πως ξέρουν τι διαβάζουν. Ο καθένας φαντάζεται πόσο κακόβουλη, ύπουλη και προσβλητική, δηλαδή ποινικά κολάσιμη πράξη είναι να συσκευάζονται δυο άρθρα του Θεοδωρόπουλου με ένα κείμενο κάποιου Χρυσαυγίτη και να αποστέλλονται μαζί στην εισαγγελέα. Από τέτοιους δικαστικούς κινδυνεύουμε όλοι. Κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας, και πάνω απ’ όλες η ελευθερία του λόγου, κινδυνεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κινδυνεύει η δημοκρατία.

Στο πρόσωπο του Τάκη Θεοδωρόπουλου υπερασπιζόμαστε όλα τα θύματα του αυτόκλητου «βοηθού εισαγγελέα» Δημητρά. Στο πρόσωπο του Τάκη Θεοδωρόπουλου υπερασπιζόμαστε όλα τα κατ’ αποτέλεσμα θύματα της δικαστικής φίμωσης και τρομοκράτησης. Στο πρόσωπο του Τάκη Θεοδωρόπουλου υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελευθερία της διατύπωσης της γνώμης, της ελευθερίας του λόγου. Θα επανέλθουμε δριμύτεροι!

Εδώ θα θυμίσω ότι είχα ασχοληθεί με το θέμα προ εξαμήνου («Κενοφανής αστέρας της Δικαιοσύνης: Η κυρία Καλλιρρόη παρανομεί»[2], ARB, τχ. 85, Ιούνιος 2017). Είχα επισημάνει ότι «Όλες οι ΜΚΟ του Watcher έχουν διεύθυνση μια ταχυδρομική θυρίδα: Τ.Θ. 60820, 153 04 Γλυκά Νερά». Να συμπληρώσω ότι μια από τις επινοήσεις του είναι και η «Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.)»! Και μόνο από το όνομα καταλαβαίνει κανείς πόσο σοβαρή είναι αυτή η χώρα των ασύδοτων Ουμανιστών. Σε μια κανονική χώρα αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα ήταν οι δραστηριότητες του Watcher, του Humanist, αντί με βάση τις κακοήθειές του και τις γκεμπελικές κατασκευές του να διατάσσονται δεκάδες προκαταρκτικές έρευνες ή διώξεις. Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπατεί τα δικαιώματα όσων καταδιώκει. Στο όνομα της καταπολέμησης του μίσους, ο ίδιος με πραγματική μισαλλοδοξία επιτίθεται σε ανθρώπους όπως ο Τάκης Θεοδωρόπουλος. Έχει κανείς αναρωτηθεί ποιο είναι το επιτήδευμα του Δημητρά; Επάγγελμα Watcher; Επάγγελμα assistant Prosecutor; Λειτούργημα Humanist; Εν τέλει, βιομήχανος: Βιομηχανία Μηνύσεων «Ο Ουμανιστής Δημητράς».

Υπενθυμίζω δύο σημεία εκείνου του άρθρου:

  1. Τι είναι ο Παναγιώτης Δημητράς και η ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ), ποιος τον έχρισε «γενικό εισαγγελέα» σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων μειονοτήτων, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, εθνικισμού κ.λπ.; Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IHF) τερμάτισε τη δράση της με ατιμωτικό τρόπο το 2007, αλλά το πάλαι ποτέ παράρτημά της «Ελληνικό Παρατηρητήριο» συνεχίζει τη δράση του κυρίως στο πεδίο δόξης των Δικαστηρίων. Θυμούμαι τα μέιλ με τα οποία με βομβάρδιζε ο εν λόγω ανιδιοτελέστατος Παρατηρητής, εφεξής Watcher, στα οποία διατεινόταν κάνοντας ασεβέστατη χρήση της λέξης Ολοκαύτωμα: «Ολοκαύτωμα των Ρομά στα Χανιά», «Ολοκαύτωμα των Ρομά στην Πάτρα», «Ολοκαύτωμα των Ρομά στο Ηράκλειο»…, με αφορμή κάποια επεισόδια με την αστυνομία εκείνο τον καιρό. Ήταν η εποχή που η «αστυνομία σκέψης» του Watcher επέβαλε ένα Newspeak, κι αλίμονό σου αν σου ξέφευγε να πεις τους «Ρομά» τσιγγάνους: ο εν λόγω Watcher θα σε κατήγγελλε σαν ρατσιστή (όπως ρατσιστής είναι κι αυτός που μετά το 1984 δεν θα πει “Ο Δωδεκάλογος του Ρομά” αλλά “του Γύφτου”). Ποιος θα τολμήσει να πει ότι κάτι τρέχει στα γύφτικα των ΜΚΟ των Γλυκών Νερών, χωρίς να υψώσει τη ρομφαία του ο ανιδιοτελής Watcher; Πόσα και ποια είναι τα μέλη αυτής της οργάνωσης; Πόσα γνωστά στελέχη πέρασαν από αυτήν στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το έβαλαν στα πόδια όταν γνώρισαν από κοντά τη συμπεριφορά του αρχηγού της;
  2. Θα άξιζε τον κόπο να απαντήσει στον εαυτό της και σε όλους εμάς η Τυφλή Δικαιοσύνη στο εξής σοβαρότατο θέμα: πόσες μηνύσεις υποβάλλει ανά μήνα και ανά έτος ο ανιδιοτελής αυτός «θηρευτής “μειονοτήτων”»; Οφείλει να ερευνήσει περιπτώσεις τέτοιων επαγγελματιών μηνυτών που αποτελούν μάστιγα των δικαστηρίων.

ΥΓ. Η λυσσώδης, πολύμηνη και εκτεταμένη συκοφαντική εκστρατεία του Δημητρά-με-τις-πολλές-ΜΚΟ για λογαριασμό του υπουργού Εξωτερικών εναντίον της Athens Review of Books είναι τελείως συμπτωματική. Όπως τυχαία άλλωστε είναι και η σχέση του ΥΠΕΞ με τις ΜΚΟ.


 

 

[1] «Η Αθήνα δεν είναι πολυπολιτισμική Ι και ΙΙ» (26.12.2016 και 29.12.2016) αντίστοιχα, διαθέσιμα στα https://goo.gl/Wn4Vth  και https://goo.gl/W6pxUf   

[2] https://athensreviewofbooks.com/arxeio/teyxos85/3197-kenofanis-asteras-tis-dikaiosynis-i-kyria-kallirroi-paranomei