σύνδεση

Υπό την απειλή εκτέλεσης…

Η επιδίωξη Κοτζιά να κλείσει την Athens Review of Books, οι μέθοδοι και τα όργανά του
Υπό την απειλή εκτέλεσης… Η πρώτη σελίδα της απόφασης-στίγματος 697/2017 του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την πολλαπλώς λοιδορηθείσα απόφαση 4034/2015 του Εφετείου Αθηνών. Ό,τι και να λέει η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πάνω απ’ όλα η… τιμή του υπουργού. (Η τιμή του υπολογίστηκε στις 10.000 ευρώ κεφάλαιο, συν τόκους συν δικαστική δαπάνη και διάφορα άλλα έξοδα, συνολικά 22.850 ευρώ). Έτσι λοιπόν ο Κοτζιάς, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, είναι εκ των ιδρυτών του ΚΚΕ αλλά δεν υπήρξε θαυμαστής των κομμουνιστικών καθεστώτων. Και honi soit qui mal y pense. Πρόκειται ασφαλώς για απόφαση του ίδιου κύρους με εκείνη υπέρ του Σώρρα.

 

Στις 13 Ιουλίου 2017 η Athens Review of Books έστειλε στον ελληνικό και ξένο τύπο την ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία γνωστοποιούσε την πύρρεια νίκη του υπουργού Εξωτερικών και συνόψιζε την υπόθεση. Χωρίς να έχουμε καμιά αμφιβολία για τη φύση του σταλινισμού αμφιβάλλαμε ωστόσο αν θα προχωρούσε ευθέως εναντίον της ARB προτιμώντας να κατάσχει κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο μας. Κι όμως, θα δέσμευε τους λογαριασμούς μας και τα έσοδα της ARB από το πρακτορείο διανομής «Άργος», ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι επιδιώκει να κλείσει το ενοχλητικό περιοδικό: «της ελίτ», όπως διαδίδει προς το αριστερίστικο και ακροδεξιό ακροατήριό του.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη υπό το βάρος των τρεχουσών πολιτικών περιστάσεων δεν στάθηκε για μια ακόμη φορά στο ύψος της και μπροστά στην Κίρκη της εξουσίας επέλεξε τον αυτοδιασυρμό της. Ένα από τα τελευταία στίγματά της, επί προεδρίας της αξέχαστης Βασιλικής Θάνου, είναι η απόφαση 697/2017 του Αρείου Πάγου. Αφορούσε την αναίρεση της Μαρίας και του Μανώλη Βασιλάκη κατά του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά (εκδότριας και διευθυντή της Athens Review of Books αντιστοίχως). Υπενθυμίζουμε ότι στην υπόθεση αυτή όφειλε να ελεγχθεί αναιρετικά η απόφαση 4034/2015 του Εφετείου Αθηνών. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου πλέον κρίθηκε αμετάκλητα ότι

«Ναι μεν απεδείχθη ότι ο ενάγων [: Ν. Κοτζιάς] υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος (!) του ΚΚΕ» [το οποίο ιδρύθηκε το 1918/1924], όμως «ούτε και από τα κείμενά του που επικαλούνται και προσκομίζουν οι διάδικοι προκύπτει ο θαυμασμός του για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς [: Χόνεκερ] και η διαφήμισή του».

όπως αποφαινόταν –μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών κουφότητας– η καταγέλαστη και σκανδαλώδης Εφετειακή απόφαση.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου, αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Βασίλειος Πέππας (πρόεδρος), Γεώργιος Λέκκας, Πηνελόπη Ζωντανού (εισηγήτρια), Αγγελική Τζαβάρα και Θωμάς Γκατζογιάννης, επι-κύρωσαν την απίστευτη αυτή εφετειακή απόφαση, και «δικαίωσαν» τον αντίδικό μας υπουργό, γεγονός που θέτει μια σειρά από νομικά, ηθικά και πλείστα άλλα ζητήματα. Διότι πρόκειται για μια εντελώς αυθαίρετη και αδιανόητη απόφαση, που ουσιαστικά αποτελεί ένα αλλοπρόσαλλο copy-paste της αναιρεσίβλητης απόφασης του Εφετείου, που εξέδωσαν οι ελλόγιμοι εφέτες Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Κυριάκος Φώσκολος, Στυλιανή Μπλέτα, τους οποίους καταγγείλαμε δημοσίως για άμεσο δόλο πρώτου βαθμού, υποβάλλοντας και αναφορά στον Άρειο Πάγο. Από τους τελευταίους είχαμε ζητήσει με εξώδικά μας να μας τεκμηριώσουν την σουρεαλιστική απόφασή τους, αλλά ματαίως. Όσον αφορά την τύχη της αναφοράς μας: «δεν υπερέβησαν τα ακραία όρια της λογικής» απεφάνθη ο αδέκαστος Ν. Λεοντής, αντιπρόεδρος του ΑΠ, που την χρεώθηκε.

Την αγωγή για συκοφαντική του δυσφήμηση υπέβαλε εναντίον μας ο Κοτζιάς (με δικηγορικούς κ.λπ. παραστάτες και Ηρακλείς τους κ.κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη) με αφορμή-πρόφαση την δημοσίευση μιας επιστολής που περιείχε τον αληθέστατο σε κάθε περίπτωση χαρακτηρισμό «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Την Athens Review of Books εκπροσώπησαν στον Άρειο Πάγο ο καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης και ο νομικός της σύμβουλος Τάσος Αβραντίνης. Είναι χαρακτηριστικό του Κράτους Αδίκου που αποπνέει η παραπάνω αρεοπαγιτική απόφαση, ότι η Εισηγήτρια της υπόθεσης ενώ έκανε γραπτώς εκτενή εισήγηση, ζητώντας να γίνουν δεκτοί τρεις από τους πέντε λόγους της αναίρεσής μας (θα αρκούσε και ένας για την αναίρεση της απόφασης του εφετείου), στη «διάσκεψη», χωρίς να προβάλει καμιά απολύτως δικαιολογία, «πειθόμενη» προφανώς από ισχυρότερα “επιχειρήματα”, καταψήφισε την γραπτή εισήγησή της. Ο πρώτος και δεύτερος λόγος αναίρεσης που δεχόταν η Εισήγηση είναι ότι το Εφετείο παραβίασε το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ, το άρθρο 14 του Συντάγματος και διάφορα άρθρα του ΑΚ και του ΠΚ. Τι συνέβη και αιφνιδίως άλλαξε γνώμη; Και γίνεται ακόμη προκλητικότερο δεδομένου ότι η Εισήγηση αποτελεί ένα κανονικό, ένα φυσιολογικό και αναμενόμενο νομικό κείμενο, σε αντίθεση προς την αυθαίρετη, διόλου αθώα και εντελώς αναιτιολόγητη, ακριβέστερα ξεκάρφωτη, απόφαση που τελικά λήφθηκε και η οποία είναι αντίθετη προς την πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προφανώς η απόφαση έπρεπε να εκδοθεί «ομόφωνα», όπως αρμόζει στην ολοκληρωτική νοοτροπία του αντιδίκου μας. Η αιφνίδια μεταβολή και η ευτελιστική ψήφος της κυρίας Ζωντανού παρέχει σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας ολοζώντανο παράδειγμα του πού μπορεί να φτάσει ο κόσμος αξιών που αντιπροσωπεύει ο αντίδικός μας και οι περί αυτόν: ένας κόσμος που συναντήθηκε επιτυχώς με το παγκοίνως γνωστό κύρος της κας Βασιλικής Θάνου, που άφησε τον Άρειο Πάγο για να προστεθεί και φανερά στην κυβερνώσα ομάδα.

53  KATASXETIRIO copy

Το Κατασχετήριο του «Νικολάου Κοτζιά του Αγγέλου, Υπουργού Εξωτερικών, Καθηγητή Πανεπιστημίου». Όπως προκύπτει από το Κατασχετήριο, παραιτήθηκε από μερικές καθηγεσίες (Οξφόρδης, Χάρβαρντ) και περιορίστηκε στη δραστική ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη προκειμένου να προσφύγουμε για τρίτη φορά (3η) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην πραγματική Δικαιοσύνη, η οποία όπως μας δικαίωσε και τις δύο προηγούμενες φορές, ασφαλώς θα μας δικαιώσει και τώρα. Όταν μάλιστα έχει υπάρξει ένα κείμενο όπως η Εισήγηση Ζωντανού, η Ελλάδα ως εναγόμενη δεν θα έχει καν τη δικαιολογία ότι οι δικαστές της πλανήθηκαν. Και δεν πλανήθηκαν! Είχαν και αυτοί άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. Επιφυλασσόμαστε λοιπόν να ζητήσουμε προσωπικά αποζημίωση από τους δικαστές που τόσο προκλητικά μας αδίκησαν, και φυσικά από τον ενάγοντα.

Εν τω μεταξύ ο διαβόητα γνωστός συνεργός και συγκατηγορούμενος των Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά (τους οποίους τελικά κατέδωσε) Ι.Κ. Μαντζουράνης ανέλαβε το dirty job της εκτέλεσης, και μας επέδωσε στις 11 Ιουλίου το απόγραφο, ζητώντας το ποσόν των 22.450 ευρώ, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με κατάσχεση κ.λπ.

Δηλώνουμε ότι αυτές οι ολοκληρωτικές μέθοδοι δεν θα μας φιμώσουν. Συνεπείς προς τις αρχές μας, δεν πρόκειται να συμπράξουμε στον επιχειρούμενο βιασμό μας. Προκαλούμε τον γκαουλάιτερ προπαγάνδας δύο τουλάχιστον σταλινικών δικτατοριών (Χόνεκερ και Γιαρουζέλσκι), τον συνεργάτη του Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ και αρχιπράκτορα της Στάζι Μάνφρεντ Μπουρ (γνωστού ως «Ελαφοπόδαρου»), μαζί με τον οποίο έχουν συγγράψει το επονείδιστο προπαγανδιστικό βιβλίο Der autonome Intellekt (Ο Αυτόνομος [sic] Νους), προκαλούμε τον γκαουλάιτερ προπαγάνδας της δικτατορίας Γιαρουζέλσκι (συγγραφέα του κατάπτυστου βιβλίου Η Πολωνία κι εμείς, για το οποίο αναξιοπρεπώς ομολόγησε στο Spiegel ότι: «Έγραψα κατ’ εντολή του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες».). Προκαλούμε αυτόν που επιχείρησε απάτη επί δικαστηρίω δηλώνοντας γραπτώς ενώπιον του Εφετείου ότι εξελέγη Καθηγητής στην Οξφόρδη και εν συνεχεία στο Χάρβαρντ (!), αυτή τη φαιά εξοχότητα του σταλινισμού, που μας θυμίζει διαρκώς ποιος ήταν και ποιος παραμένει. Προκαλούμε τον, κατά δήλωσή του, ενώπιον ομοίου επιπέδου δικαστών, απόγονο του …Παλαιών Πατρών Γερμανού [Σημ.: σε όλα αυτά τα «τρελά» δεν βρήκαν τίποτε το αφύσικο οι δικαστές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση!], να έρθει να κατάσχει την Athens Review of Books ή άλλα περιουσιακά μας στοιχεία («Κανένα σπίτι σε χέρια Σταλινίτη») με εκτελεστή τον ένα εκ των τριών πρωταγωνιστών του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου στην Ελλάδα στα τέλη του 20ού αιώνα, που τυχαίνει να είναι και ο επίσημος νομικός αρωγός του συριζαϊκού Κράτους Αδίκου. Τώρα πλέον θα μπορεί να έχει και φανερά τη νομική συνδρομή της κυρίας Θάνου. Έτσι που ο εξευτελισμός του(ς) να γίνει τέλειος.


 

 

Μια αναξιοπρεπής επαιτεία και μια αναγκαία διευκρίνιση

Εν τω μεταξύ, στις 18 Ιουλίου αναγκαστήκαμε να εκδώσουμε την παρακάτω ανακοίνωση, διότι κάποιοι που «σέβονται τη δικαιοσύνη» βρήκαν ευκαιρία να διενεργήσουν έρανο για «να κρατήσουν στη ζωή», όπως έλεγαν, ένα άσχετο με την υπόθεση περιοδικό που ουδέποτε διώχθηκε ούτε θα μπορούσε να διωχθεί από τον Κοτζιά. Δεν κινδύνευε η ARB, αλλά κάποιο άλλο έντυπο… Και ξεκίνησαν ένα συγκινητικό αγώνα για να συγκεντρώσουν 54.000 ευρώ!

Επειδή μέσω των social media διακινείται παραπλανητικά ότι η καταδικαστική απόφαση στην υπόθεση της δίωξης Κοτζιά εναντίον της Athens Review of Books επιβάλει την καταβολή του ποσού των «18.000 plus x 3 = 54.000 ευρώ», οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι το ποσόν στο οποίο καταδικαστήκαμε (και η εκτέλεση ασφαλώς θα γίνει εις βάρος της Athens Review of Books που δημοσίευσε την επίμαχη επιστολή και όχι εις βάρος κάποιου άσχετου με την υπόθεση εντύπου) είναι 19.917,44 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση 4034/2015 του Εφετείου Αθηνών, συν 2.933 ευρώ δικαστική δαπάνη του Αρείου Πάγου (απόφαση ΑΠ 297/2017, με αναιρεσείοντες τους: Μαρία και Μανώλη Βασιλάκη, εκδότρια και διευθυντή της ARB). Δηλαδή συνολικά: 22.850 ευρώ. Υπογραμμίζουμε δε εντόνως ότι η Athens Review of Books δεν διενεργεί κανένα έρανο και για κανένα λόγο. Αυτό είναι το συνολικό ποσόν κι ό,τι άλλο διακινείται είναι εκ του πονηρού και αναξιοπρεπής επαιτεία που δεν έχει καμία σχέση με εμάς.

 The Athens Review of Books


 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί το κλείσιμο της Athens Review of Books

24.7.2017

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, δια του Ι. Κ. Μαντζουράνη, δέσμευσε σήμερα τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εκδότριας της Athens Review of Books Μαρίας Βασιλάκη.

Επίσης προέβη σε κατάσχεση των εσόδων μας από το πρακτορείο διανομής «ΑΡΓΟΣ».

Στην πραγματικότητα επιχειρεί το κλείσιμο της Athens Review of Books.

Κατόπιν αυτών η ARB θα επισπεύσει την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπου αναμένεται η αμετάκλητη δικαίωσή της.

 

The Athens Review of Books


 

Κόλαφος της Εφημερίδας των Συντακτών κατά Κοτζιά

«Γκαουλάιτερ»
Τον «εσωτερικό εχθρό» καθώς φαίνεται έχει ανακαλύψει ο υπουργός Εξωτερικών στο πρόσωπο των εκδοτών του «Athens Review of Books». Αδιαφορώντας για την κατακραυγή την οποία έχει προκαλέσει η αγωγή του που στρεφόταν ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου, εφόσον βασιζόταν στην ενοχοποίηση ενός καθαρά πολιτικού χαρακτηρισμού («γκαουλάιτερ του σταλινισμού»), ο κ. Κοτζιάς προχωρά τώρα σε κατάσχεση («εις χείρας τρίτων») εις βάρος του περιοδικού και των εκδοτών του, δεσμεύοντας όχι μόνο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά ακόμα και τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής. Επειδή αποκλείω την περίπτωση να ενεργεί ο υπουργός εκδικητικά και να αποσκοπεί στο κλείσιμο του εντύπου, πιστεύω ότι η κίνηση αυτή οφείλεται σε παραδρομή ή στην κεκτημένη ταχύτητα των νομικών του παραστατών, ειδικά σε μια περίοδο που το υπουργείο του αντιμετωπίζει εξαιρετικά κρίσιμα προβλήματα. Προφανώς μέχρι το τέλος της βδομάδας ο υπουργός θα έχει αναστείλει τις κατασχέσεις και θα έχει ζητήσει συγγνώμη από το περιοδικό. Αλλιώς, θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι ασχολείται με αλλότρια και έχει αφήσει το υπουργείο «εις χείρας τρίτων».
Δ[ημήτρης] Ψ[αρράς]

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017