σύνδεση

O Κοτζιάς εξαφάνισε τον Μάνφρεντ Μπουρ!

O Κοτζιάς εξαφάνισε τον Μάνφρεντ Μπουρ! Το εξώφυλλο του βιβλίου "Der autonome Intellekt" (Ο Αυτόνομος [!!!] Νους) που συνέγραψαν ο Κοτζιάς κ.ά. υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα της δικτατορίας Χόνεκερ, Μάνφρεντ Μπουρ (Manfred Buhr), πράκτορα και της Στάζι με το ψευδώνυμο «Ελαφοπόδαρος».

 

 

«Το έτος 1974 περάτωσα και τις πτυχιακές εξετάσεις (…) ενώ το έτος 1973 συνέγραψα μαζί με τον κ. Hans Jürgen Sandkühler το πρώτο μου βιβλίο, με τίτλο "Der Autonome Intellect", που εκδόθηκε το έτος 1974 και επανεκδόθηκε το έτος 1976 από εκδοτικό της Φρανκφούρτης.» Αυτά γράφει ο Ν. Κοτζιάς στην αγωγή του κατά της Athens Review of Books (σ. 16-17) .

Ο Κοτζιάς ισχυρίζεται δηλαδή ότι ένα χρόνο προτού πάρει το πτυχίο του, φοιτητής ακόμη, συνέγραψε το πρώτο του επιστημονικό βιβλίο μαζί με τον H. J. Sandkühler, με τίτλο Der autonome Intellect, το οποίο εκδόθηκε στη Φρανκφούρτη το 1974.

Η ARB αποκάλυψε το περασμένο Μάρτιο (τχ. 60) ότι το βιβλίο Der autonome Intellekt δεν είναι επιστημονικό, αλλά πόνημα ωμής σταλινικής προπαγάνδας, έχει επιμελητή τον διαβόητο Μάνφρεντ Μπουρ (Manfred Buhr) και εκδόθηκε στο Βερολίνο του Χόνεκερ από τον κομματικό εκδοτικό οίκο το 1976. Ο Κοτζιάς και ο Sandkühler είναι δύο από τα μέλη της συγγραφικής ομάδας υπό τον Μάνφρεντ Μπουρ, ο οποίος ήταν ο επιμελητής της έκδοσης. O Κοτζιάς λοιπόν εξαφάνισε τον Μπουρ, τον επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα της στυγνής δικτατορίας Χόνεκερ και αρχιχαφιέ της Στάζι, και μαζί τους και τα υπόλοιπα μέλη της συγγραφικής ομάδας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά στις προτάσεις (= απόψεις του) που κατέθεσε ενώπιον του Εφετείου γράφει, τονίζοντάς το μάλιστα με μαύρα στοιχεία και υπογράμμιση: «… Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο ταυτίζονται οι σπουδές μου και συνακολούθως η προσωπικότητά μου με τη βαρβαρότητα και τον σκοταδισμό του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας» (σ. 11).

Δηλαδή ο υμνητής της ΛΔ Γερμανίας, αφού συνέγραψε βιβλίο με τον επικεφαλής της προπαγάνδας και ελέγχου ιδεολογικής καθαρότητας του καθεστώτος Χόνεκερ, σταλινικώ το τρόπω τον εξαφανίζει και παριστάνει και τον επικριτή του «βάρβαρου και σκοταδιστικού καθεστώτος»! Θεωρεί δε συκοφαντία τον χαρακτηρισμό «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» που περιέχεται σε επιστολή που είχε δημοσιεύσει η ARB και ζητά αποζημίωση για την «ηθική του βλάβη» 250.000 ευρώ.

Εκτός των άλλων παρατηρήσεων που θα μπορούσε κανείς να κάνει, γεννώνται και τα ερωτήματα: Πού και πώς γνωρίστηκε ο Κοτζιάς με τον Μάνφρεντ Μπουρ; Πού, πώς και για πόσο συνεργάστηκαν για τη συγγραφή του τόμου; Συνεργάστηκαν και σε άλλα παρόμοια «επιστημονικά» έργα;

Να συμπληρώσουμε ότι στα ελληνικά κυκλοφόρησε το 1978 το Λεξικό της Μαρξιστικής-Λενινιστικής Φιλοσοφίας, έκδοση του καθεστώτος Χόνεκερ, με συγγραφείς τους Manfred Buhr και Alfred Kosing. Εκεί μπορεί να βρει κανείς συνοπτικά πολλά από τα στερεότυπα λενινοσταλινικής ορθοδοξίας που επαναλαμβάνει στο τελευταίο του βιβλίο ο Κοτζιάς. Προς τέρψιν των αναγνωστών παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το λήμμα «εξουσία»: «Η εξουσία της εργατικής τάξης, του κόμματός της και της ηγεσίας της γεννιέται αναγκαία από το εξελιξιακό προτσές της κοινωνίας και παίζει θετικό ρόλο σαν κινητήρια δύναμη της σοσιαλιστικής κοινωνίας».

Γιατί όμως ασχολούμαστε και πάλι με τις αθλιότητες του Κοτζιά; Διότι όχι μόνο δεν εξέλιπε η αθέμιτη απειλή (εκκρεμεί η έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αληθινά προκλητικής αγωγής του), αλλά κυρίως διότι συνεχίζει να μας συκοφαντεί, χρησιμοποιώντας τις γνωστές του μεθόδους. Υπέπεσε στην αντίληψή μας πρόσφατη συκοφαντική γραπτή δήλωση του Κοτζιά διά του εκ των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2015, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με την οποία δηλώνει σε βουλευτή ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα γράψαμε για τον Μάνφρεντ Μπουρ-«Ελαφοπόδαρο», για το επονείδιστο βιβλίο του Η Πολωνία κι εμείς και το Ο «Τρίτος Δρόμος» του ΠΑΣΟΚ, ότι «εν πολλοίς [sic] έχουν κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια» και ψευδέστατα αναφέρει ότι «οι εκδότες του περιοδικού Athens Review of Books και οι συντάκτες των σχετικών δημοσιευμάτων κατεδικάσθησαν για την αδικοπραξία της συκοφαντικής δυσφήμησης». Καταλήγει δε με την απειλή ότι «Η αναπαραγωγή και αναδημοσίευση των εν λόγω συκοφαντιών συνιστά αστικό και ποινικό αδίκημα…».

Η ARB δεν εκβιάζεται με τέτοιες και παρόμοιες δηλώσεις – που από μόνες τους συνιστούν ποινικό και αστικό αδίκημα. Ο Ν. Κοτζιάς υπήρξε ο μοναδικός Ευρωπαίος υπουργός που έχει δηλώσει δημοσίως ότι επί δυόμισι δεκαετίες έγραφε ανοησίες κατ’ εντολήν του κόμματός του (ΚΚΕ), ο μοναδικός που έγραψε βιβλίο εναντίον της ελευθερίας του Πολωνικού λαού και ο μοναδικός που συνέγραψε προπαγανδιστικό βιβλίο του Ανατολικογερμανικού καθεστώτος μαζί με διαβόητο στέλεχος της Στάζι – αυτά είναι επιδόσεις για το βιβλίο Γκίνες. Προφανώς δε γνώριζε πολύ καλά τι ήταν και για ποιους δούλευε η Μπουρ – απόδειξη ότι εκ των υστέρων σταλινικά τον εξαφάνισε.

Οι Γερμανοί προφανώς γνωρίζουν τις σχέσεις Κοτζιά – Μπουρ («Ελαφοπόδαρου»). Οι μόνοι που δεν τις γνωρίζουν είναι οι Έλληνες. Γιατί όταν η ARB έκανε τις σχετικές αποκαλύψεις είχαμε μια ολόφρεσκη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κανείς δεν είχε διάθεση να πάει κόντρα. Αναδημοσιεύουμε λοιπόν τα περί «επιστημονικής» συνεργασίας του Κοτζιά με τον Μπουρ, με σκοπό την ευρύτερη διάδοσή τους, γιατί οφείλει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιον είχε επί 213 μερόνυκτα υπουργό Εξωτερικών, και τι κύρος και υπόληψη έχει στα μάτια του Προέδρου Τουσκ, των Γερμανών, αλλά και των Πολωνών, Τσέχων, Σλοβάκων και όλων των άλλων υπό σοβιετική κατοχή χωρών.

Η αναπαραγωγή και αναδημοσίευση των εν λόγω αποκαλύψεων συνιστά προσφορά στην πολιτική ιστορία του τόπου, στη χώρα μας, στην Ευρώπη, στη δημοκρατία, στην ελευθερία.