σύνδεση

Αποσπάσματα από το Mein Kampf της Χαμάς

Αποσπάσματα από το Mein Kampf της Χαμάς Παιδιά κατά την διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης δολοφονιών Εβραίων που διοργανώνει η Χαμάς στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια, Γάζα, 23 Ιουνίου 2011. Αυτά τα παιδιά σήμερα είναι 20-23 ετών, πιθανότατα στυγεροί τρομοκράτες. Τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πολλά άλλα χρηματοδοτούν κυρίως οι ανόητοι των Δυτικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο της «ανθρωπιστικής βοήθειας» δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταλήγουν στην Χαμάς. Την διαχείριση έχει η «επιχείρηση» Logistics της Χαμάς με την ψευδεπίγραφη ονομασία UNRWA. © EPA / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ali Ali

 

Αποσπάσματα από το εκτενέστατο Καταστατικό της Χαμάς που δημοσιεύεται ολόκληρο υπό τον τίτλο «Το Mein Kampf της Χαμάς» στο τεύχος Φεβρουαρίου 2024 της Athens Review of Books με εισαγωγικά κείμενα των Τζέφρι Χερφ και Μανώλη Βασιλάκη.


Ιδρυτική Διακήρυξη του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς) της Παλαιστίνης

(18 Αυγούστου 1988)


Στο όνομα του φιλεύσπλαχνου Αλλάχ

Είστε ο πιο εκλεκτός λαός που εμφανίστηκε στην ανθρωπότητα: επιβάλλετε το δίκαιο, απαγορεύετε το άδικο και πιστεύετε στον Αλλάχ.
Το Ιερό Κοράνι, Σούρα 3: Ο οίκος του Ιμράν (Ιωακείμ): 110-112


Το Ισραήλ θα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει έως ότου το Ισλάμ το αφανίσει, όπως αφάνισε άλλους πριν από αυτό.
Μάρτυρας Ιμάμης Χασάν αλ-Μπάνα  (είθε ο Αλλάχ να τον ελεεί)

Εισαγωγή

(…) Αυτή η Διακήρυξη του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς) παρουσιάζει τη δομή του, αποκαλύπτει την ταυτότητά του, δηλώνει τη θέση του, εξηγεί τους στόχους του, μιλάει για τις ελπίδες του και απευθύνει έκκληση για βοήθεια, υποστήριξη και ένταξη στους κόλπους του. Ο αγώνας μας ενάντια στους Εβραίους είναι μεγάλος και επικίνδυνος, και απαιτεί κάθε δυνατή προσπάθεια. Είναι ένα βήμα που πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλα βήματα. Είμαστε ένα τάγμα που πρέπει να υποστηριχθεί από όλο και περισσότερα τάγματα στον διαιρεμένο αραβικό και ισλαμικό κόσμο, έως ότου κατατροπωθεί ο εχθρός και έρθει η νίκη του Αλλάχ.

Έτσι τους βλέπουμε να έρχονται στον ορίζοντα.

Ο Αλλάχ διακήρυξε: «Εγώ και οι απόστολοί Μου θα υπερισχύσουμε». Ο Αλλάχ είναι πανίσχυρος και παντοδύναμος.
Σούρα 58: Η λογομαχία: 21

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

Ορισμός του κινήματος

Ιδεολογική αφετηρία
Άρθρο 1:
Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης: το σύστημα του Κινήματος είναι το Ισλάμ. Από αυτό αντλεί τις ιδέες του, τις βασικές αρχές του και τον τρόπο θεώρησης και κατανόησης του σύμπαντος, της ζωής και του ανθρώπου.

Η σχέση του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης με την ομάδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
Άρθρο 2:

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης είναι ένας κλάδος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Παλαιστίνη. Το Κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι μια διεθνής οργάνωση και ένα από τα μεγαλύτερα ισλαμικά κινήματα της εποχής μας.

Διάσταση του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης στον χώρο και τον χρόνο
Άρθρο 5

Η ιστορική διάσταση του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης ξεκινά από την υιοθέτηση του Ισλάμ ως τρόπο ζωής του. Ξεκινά από την εποχή της γέννησης του Ισλαμικού Μηνύματος, και των Ενάρετων Προγόνων. Επομένως, ο Αλλάχ είναι ο στόχος του, ο Προφήτης ο καθοδηγητής του και το Κοράνι το Σύνταγμά του. Η γεωγραφική διάστασή του εκτείνεται όπου υπάρχουν Μουσουλμάνοι –όσοι ασπάζονται το Ισλάμ ως τρόπο ζωής– σε ολόκληρη τη γη. Έτσι, έχει βαθιά θεμέλια στα βάθη της γης και φτάνει ψηλά στον ουρανό.

Η παγκοσμιότητα του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης
Άρθρο 7:

(…) Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης είναι ένας από τους κρίκους στην (μακριά) αλυσίδα της Τζιχάντ κατά της Σιωνιστής εισβολής, που συνδέεται με ισχυρό δεσμό με την έναρξη της Τζιχάντ από τον μάρτυρα Ιζ αλ-Ντιν αλ-Κάσεμ και τους Μουτζαχεντίν αδελφούς του το 1936. Και η αλυσίδα συνεχίζει να αποκτά νέους κρίκους, με την Τζιχάντ των Παλαιστινίων και την Τζιχάντ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στον πόλεμο του 1948, και τις τζιχαντιστικές επιχειρήσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 1968 και μετά.

Παρ’ όλο που οι κρίκοι ήταν λίγοι και αραιοί και η Τζιχάντ δεν ήταν συνεχόμενη, εξαιτίας των εμποδίων που έβαλαν στον δρόμο των Μουτζαχεντίν οι υπηρέτες του Σιωνισμού, το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης φιλοδοξεί να εκπληρώσει την υπόσχεση του Αλλάχ, όσο χρόνο και αν χρειαστεί αυτό, γιατί ο Προφήτης, ο Αλλάχ να τον ευλογεί και να του δίνει σωτηρία, λέει:

Η Ημέρα της Κρίσης δεν θα έρθει έως ότου πολεμήσουν οι Μουσουλμάνοι με τους Εβραίους και τους σκοτώσουν, έως ότου οι Εβραίοι κρυφτούν πίσω από πέτρες και δέντρα, και η πέτρα και το δέντρο πουν: Ω Μουσουλμάνε, ω Υπηρέτη του Θεού, υπάρχει ένας Εβραίος πίσω μου, έλα και σκότωσέ τον·
(αλ-Μπουχάρι και Μόσλεμ)

Το σύνθημα του Ισλαμικού Κινήματος Αντίσταση
Άρθρο 8:

Ο Αλλάχ είναι ο στόχος του.
Ο Προφήτης είναι ο καθοδηγητής του.
Το Κοράνι είναι το Σύνταγμά του.
Η Τζιχάντ είναι μέθοδός του, και
Ο θάνατος για χάρη του Αλλάχ είναι η πιο υψηλή επιθυμία του.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

Στρατηγικές και μέθοδοι

Στρατηγική του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης: η Παλαιστίνη είναι ισλαμικό κληροδότημα
Άρθρο 11:

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης πιστεύει (απόλυτα) ότι η γη της Παλαιστίνης είναι Ισλαμικό Κληροδότημα (Waqf) προς τις επόμενες γενιές μουσουλμάνων μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. Αυτή, ή οποιοδήποτε περιοχή της, δεν πρέπει να παραχωρηθεί. Καμία αραβική χώρα ούτε όλες οι αραβικές χώρες μαζί, κανένας βασιλιάς ή πρόεδρος, ούτε όλοι οι βασιλιάδες και οι πρόεδροι μαζί, καμία οργάνωση ούτε όλες οι οργανώσεις μαζί, είτε Παλαιστινιακές είτε Αραβικές, δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει. Η Παλαιστίνη είναι Ισλαμικό Κληροδότημα προς τις μουσουλμανικές γενιές μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. Και ποιος είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος των μουσουλμανικών γενεών μέχρι την Ημέρα της Κρίσης;

photo 2

Παιδιά κατά την διάρκεια οργουελικών εκδηλώσεων μίσους στο… «summer camp» εκπαίδευσης «μαρτύρων» που διοργανώνει η Χαμάς στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια, Γάζα, 23 Ιουνίου 2011. © EPA / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ali Ali

Αυτός είναι ο νόμος της Ισλαμικής Σαρίας και το ίδιο ισχύει για όποια γη κατέκτησαν και καθαγίασαν τότε οι Μουσουλμάνοι, αφιερώνοντας αυτά τα εδάφη στις μουσουλμανικές γενιές μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. (…)

Ειρηνικές λύσεις, πρωτοβουλίες και διεθνείς διασκέψεις
Άρθρο 13:

Οι πρωτοβουλίες, και οι λεγόμενες ειρηνικές λύσεις και διεθνείς διασκέψεις, έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης. Η παραχώρηση οποιουδήποτε μέρους της Παλαιστίνης ισοδυναμεί με εγκατάλειψη μέρους της θρησκείας. Ο εθνικισμός του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης είναι μέρος της θρησκείας του, καθώς εκπαιδεύει τα μέλη του στην Τζιχάντ για να υψώσουν το λάβαρο του Αλλάχ πάνω από την πατρίδα τους. (…) Οι διασκέψεις αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρόποι για να πάρουν οι άπιστοι τον έλεγχο στη γη των Μουσουλμάνων. Πότε φέρθηκαν δίκαια οι άπιστοι στους πιστούς;

Δεν υπάρχει άλλη λύση για το Παλαιστινιακό Ζήτημα παρά μόνο η Τζιχάντ. Οι πρωτοβουλίες, οι προτάσεις και οι διεθνείς διασκέψεις είναι όλα χάσιμο χρόνου και μάταιες προσπάθειες. Ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι τόσο αφελής ώστε να δέχεται να παίζουν με το μέλλον, τα δικαιώματα και τη μοίρα του. Όπως λέει το αξιοσέβαστο Χαντίθ:

Ο λαός της Μεγάλης Συρίας είναι το μαστίγιο του Αλλάχ στη γη Του. Μέσω αυτών στέλνει την εκδίκησή Του σε όποιον θέλει από τους δούλους Του. Είναι αδιανόητο να ευημερούν οι διπρόσωποι σε βάρος των πιστών. Θα πεθάνουν σίγουρα από θλίψη και απόγνωση.
(Αχμάντ και Ταμπαρνί)

Η Τζιχάντ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι ατομικό καθήκον
Άρθρο 15:

Την ημέρα που οι εχθροί σφετερίζονται κομμάτι της μουσουλμανικής γης, η Τζιχάντ γίνεται ατομικό καθήκον κάθε Μουσουλμάνου. Μπροστά στον σφετερισμό της Παλαιστίνης από τους Εβραίους, πρέπει να υψωθεί το λάβαρο της Τζιχάντ. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να εξαπλώσουμε τη ισλαμική συνείδηση στις μάζες, σε τοπικό, αραβικό και ισλαμικό επίπεδο, και να διαποτίσουμε με το πνεύμα της Τζιχάντ όλο τον μουσουλμανικό κόσμο (Ούμμα), για να προσχωρήσουν στις τάξεις της και να αγωνιστούν. (…) Είναι απαραίτητο να ενσταλάξουμε στο μυαλό κάθε γενιάς μουσουλμάνων ότι το Παλαιστινιακό Ζήτημα είναι θρησκευτικό ζήτημα. Πρέπει να αντιμετωπιστεί σε αυτή τη βάση, γιατί στην Παλαιστίνη βρίσκονται ισλαμικοί ιεροί τόποι. Εκεί βρίσκεται το τέμενος αλ-Άκσα που συνδέεται με το Μεγάλο Τέμενος στη Μέκκα με άρρηκτο δεσμό όσο υπάρχουν ο ουρανός και η γη, (…)

Ορκίζομαι σε Εκείνον που κατέχει την ψυχή του Μωάμεθ ότι θα ήθελα να σκοτωθώ για χάρη του Αλλάχ, μετά να αναστηθώ και να σκοτωθώ, και μετά να αναστηθώ ξανά και να σκοτωθώ.
(Αμπντούλ Χαμίντ Σιντίκ, Επιλογή από Χαντίθ)

Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον εχθρό
Άρθρο 22:

Από καιρό οι εχθροί [Εβραίοι] σχεδίαζαν, επιδέξια και με ακρίβεια, την επίτευξη του στόχου τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις παραμέτρους που επηρεάζουν τη ροή των γεγονότων. Πάσχισαν να συγκεντρώσουν μεγάλο και σημαντικό υλικό πλούτο τον οποίο αφιέρωσαν στην πραγματοποίηση του ονείρου τους. Με τα λεφτά τους πήραν τον έλεγχο των διεθνών ΜΜΕ, των ειδησεογραφικών πρακτορείων, του Τύπου, των εκδοτικών οίκων, των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων. Με τα λεφτά τους υποκίνησαν επαναστάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό να πετύχουν τους στόχους τους και να δρέψουν στη συνέχεια τους καρπούς τους. Ήταν πίσω από τη Γαλλική Επανάσταση, την Κομμουνιστική Επανάσταση και τις περισσότερες από τις επαναστάσεις που ακούμε, και ακούμε ξανά, σε διάφορα μέρη. Με τα χρήματά τους ίδρυσαν μυστικές εταιρείες, όπως Τέκτονες, Ροταριανούς Ομίλους, Λάιονς και άλλες οργανώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, με σκοπό να καταστρέψουν τις κοινωνίες και να πετύχουν τους σιωνιστικούς στόχους. Με τα λεφτά τους κατάφεραν να ελέγξουν τις ιμπεριαλιστικές χώρες και τις έσπρωξαν να αποικίσουν μια σειρά από χώρες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τους πόρους τους και να απλώσουν εκεί τη διαφθορά.

Μπορείτε να μιλάτε όσο θέλετε για τοπικούς και παγκόσμιους πολέμους. Ήταν πίσω από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου κατέστρεψαν το Ισλαμικό Χαλιφάτο και αποκόμισαν οικονομικά κέρδη, κέρδισαν τον έλεγχο των πόρων και πέτυχαν να γίνει η Διακήρυξη Μπαλφούρ. Σχημάτισαν έπειτα την Κοινωνία των Εθνών μέσω της οποίας μπορούσαν να κυβερνήσουν τον κόσμο. Ήταν πίσω από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου αποκόμισαν τεράστια οικονομικά κέρδη από το εμπόριο εξοπλισμών και άνοιξαν τον δρόμο για την ίδρυση του κράτους τους. Ήταν αυτοί που υποκίνησαν την αντικατάσταση της Κοινωνίας των Εθνών με τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να μπορούν να κυβερνήσουν τον κόσμο μέσω αυτών.

Δεν γίνεται κανένας πόλεμος πουθενά, χωρίς τον δάκτυλό τους.

Όποτε [οι Εβραίοι] ανάβουν τη φωτιά του πολέμου, ο Αλλάχ θα τη σβήνει· περιφέρονται στη γη σπέρνοντας το Κακό, ο Αλλάχ όμως απεχθάνεται τους διεφθαρμένους.
Σούρα 5: Το (στρωμένο) τραπέζι: 64

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Οι στάσεις μας ως προς:

Β. Τα εθνικιστικά κινήματα στην παλαιστινιακή αρένα
Άρθρο 25:

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης σέβεται αυτά τα κινήματα και εκτιμά τις καταστάσεις και τις συνθήκες που τα περιβάλλουν και τα επηρεάζουν. … Επιβεβαιώνει στα μέλη του ή προς όσους τρέφουν συμπάθεια προς αυτό, ότι το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης είναι ένα κίνημα τζιχαντιστικό, ηθικό και φωτισμένο στην άποψή του για τη ζωή και στη συνεργασία του με άλλους (κινήματα). …

Προετοιμαστείτε εναντίον τους συγκεντρώνοντας όλες σας τις δυνάμεις.
Σούρα 8: Τα Λάφυρα: 60

Γ. Την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Άρθρο 27:

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι πιο κοντά από όλες στην καρδιά του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης, … Η Οργάνωση (PLO) υιοθέτησε την ιδέα του κοσμικού κράτους, και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε.

Η εκκοσμίκευση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θρησκευτική ιδεολογία. Οι στάσεις, η συμπεριφορά και οι αποφάσεις πηγάζουν από ιδεολογίες. Γι’ αυτό, παρ’ όλο μας τον σεβασμό μας για την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης –και σε ό,τι μπορεί αυτή να εξελιχθεί– και χωρίς να υποτιμούμε τον ρόλο της στην αραβο-ισραηλινή σύγκρουση, δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε το παρόν ή το μελλοντικό Ισλάμ στην Παλαιστίνη και να υιοθετήσουμε την κοσμική ιδεολογία. Διότι η ισλαμική φύση του Παλαιστινιακού Ζητήματος είναι αναπόσπαστο μέρος της ιδεολογίας και του τρόπου ζωής μας (din) και όποιος αγνοεί ένα μέρος του din είναι σίγουρα χαμένος.

photo 3

Εκπαίδευση των αναλώσιμων παιδιών στην χρήση όπλων που οργανώνει η Χαμάς στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια, Γάζα, 23 Ιουνίου 2011. Εκπαίδευση για να γίνουν «μάρτυρες» και δολοφόνοι Εβραίων. Τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» χρηματοδοτούν, ανάμεσα σε άλλα, οι ανόητοι των Δυτικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο της «ανθρωπιστικής βοήθειας» δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταλήγουν στην Χαμάς. © EPA / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ali Ali

Την ημέρα που η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θα υιοθετήσει το Ισλάμ ως τρόπο ζωής, θα γίνουμε στρατιώτες της και καύσιμο για τη φωτιά της που θα κάψει τους εχθρούς.

Δ. Τις Αραβικές και Ισλαμικές Χώρες
Άρθρο 28:

Η σιωνιστική εισβολή είναι μια αμείλικτη εισβολή. Καταφεύγει σε κάθε δυνατή μέθοδο, χρησιμοποιώντας κάθε ανήθικο και αξιοκαταφρόνητο μέσο για να επιτύχει τους στόχους της. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επιχειρήσεις διείσδυσης και κατασκοπίας μέσω των μυστικών οργανώσεων που δημιούργησε, όπως οι Τέκτονες, οι Ρόταρυ, οι Λέσχες Λάιονς και άλλα τέτοια δίκτυα κατασκόπων. Όλες αυτές οι οργανώσεις, μυστικές ή φανερές, λειτουργούν προς το συμφέρον του Σιωνισμού και σύμφωνα με τις οδηγίες του. Στόχος τους είναι η υπονόμευση των κοινωνιών, η καταστροφή των αξιών, η διαφθορά των συνειδήσεων, η υποβάθμιση του χαρακτήρα και η εκμηδένιση του Ισλάμ. Βρίσκονται πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών και τον αλκοολισμό σε όλες του τις μορφές, επειδή διευκολύνουν την άσκηση ελέγχου και την επέκτασή τους. (…) Το Ισραήλ, με τον Ιουδαϊσμό του και τους Εβραίους του, προκαλεί το Ισλάμ και τον μουσουλμανικό λαό.

Άρθρο 30:
(…) Η Τζιχάντ δεν περιορίζεται στα όπλα και τις συμπλοκές με τον εχθρό. Ο σωστός λόγος, το υποστηρικτικό άρθρο, το ωφέλιμο βιβλίο, η υποστήριξη και η αλληλεγγύη, μαζί με την ύπαρξη ειλικρινούς πρόθεσης να ανυψωθεί το λάβαρο του Αλλάχ όλο και πιο ψηλά, όλα αυτά είναι στοιχεία της Τζιχάντ που γίνεται για χάρη του Αλλάχ.

Όποιος έδωσε όπλα σε έναν μαχητή για χάρη του Αλλάχ, είναι μαχητής ο ίδιος. Κι όποιος έμεινε πίσω για να φροντίζει την οικογένεια του μαχητή για χάρη του Αλλάχ, είναι μαχητής ο ίδιος για χάρη του Αλλάχ.
(Αμπού Νταούντ και αλ-Ταρμαντί)

Η προσπάθεια απομόνωσης του παλαιστινιακού λαού
Άρθρο 32:

Ο Παγκόσμιος Σιωνισμός και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν μέσα από ένα μελετημένο σχέδιο και μια έξυπνη στρατηγική να απομακρύνουν το ένα αραβικό κράτος μετά το άλλο από τον κύκλο του αγώνα εναντίον του Σιωνισμού, έτσι ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι μόνο με τον παλαιστινιακό λαό. Η Αίγυπτος απομακρύνθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον κύκλο του αγώνα με την προδοτική Συμφωνία του Καμπ Ντέιβιντ. Προσπαθούν να συμπαρασύρουν άλλες αραβικές χώρες σε παρόμοιες συμφωνίες και να τις βγάλουν έξω από τον κύκλο του αγώνα.

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης καλεί τα αραβικά και τα ισλαμικά έθνη να αναλάβουν σοβαρή και συνεχιζόμενη δράση για να αποτρέψουν την επιτυχία αυτού του φρικτού σχεδίου, να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για τον κίνδυνο που αναδύεται από την έξοδο από τον κύκλο του αγώνα κατά του Σιωνισμού. Σήμερα είναι η Παλαιστίνη, αύριο θα είναι η μία ή η άλλη χώρα. Το Σιωνιστικό Σχέδιο δεν έχει όρια. Μετά την Παλαιστίνη, οι Σιωνιστές φιλοδοξούν να επεκταθούν από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη. Όταν θα έχουν κατακτήσουν πλήρως μια περιοχή, θα φιλοδοξούν για περαιτέρω επέκταση και πάει λέγοντας. Το σχέδιό τους υπάρχει μέσα στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, και η σημερινή συμπεριφορά τους είναι η καλύτερη απόδειξη όσων λέμε.

Η έξοδος από τον κύκλο της πάλης με τον Σιωνισμό είναι εσχάτη προδοσία και να είναι καταραμένος αυτός που την επιχειρεί.
Σούρα 99: Ο Σεισμός: 7-8

photo 4

Έφηβοι κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στο… «summer camp» που διοργανώνει η Χαμάς, δαπάναις των Δυτικών κυβερνήσεων, στον καταυλισμό Αλ-Σάτι, Γάζα, 10 Ιουλίου 2011. © EPA / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ali Ali

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης θεωρεί τον εαυτό του αιχμή του δόρατος στον κύκλο του αγώνα ενάντια στον παγκόσμιο Σιωνισμό και ένα από τα βήματα στην πορεία του. Το Κίνημα ενώνει τις προσπάθειές του με τις προσπάθειες όσων δραστηριοποιούνται στην παλαιστινιακή αρένα. Οι Άραβες και οι ισλαμικοί λαοί θα πρέπει να κάνουν κι άλλα βήματα από την πλευρά τους· οι ισλαμικές ομάδες σε όλο τον αραβικό κόσμο θα πρέπει επίσης να κάνουν το ίδιο, καθώς διαθέτουν όλες τα καλύτερα εφόδια για τον μελλοντικό ρόλο τους στη μάχη με τους πολεμοχαρείς Εβραίους.

Και σπείραμε ανάμεσά τους την διχόνοια και το μίσος, μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. Όποτε [οι Εβραίοι] ανάβουν τη φωτιά του πολέμου, ο Αλλάχ θα τη σβήνει· περιφέρονται στη γη σπέρνοντας το Κακό, ο Αλλάχ όμως απεχθάνεται τους διεφθαρμένους.
Σούρα 5: Το (στρωμένο) τραπέζι: 64

Άρθρο 33:
Στην αντιπαράθεσή του με τον εχθρό, το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (…) κάνει αγώνα για να υπερασπιστεί τους Μουσουλμάνους, τον ισλαμικό πολιτισμό και τους ιερούς τόπους, με πρώτο ανάμεσά τους το Τέμενος αλ-Άκσα, για να παροτρύνει τον Αραβικό και Ισλαμικό κόσμο, τις κυβερνήσεις τους, τις εθνικιστικές και επίσημες οργανώσεις τους, να φοβούνται τον Αλλάχ σε ό,τι αφορά την άποψή τους για το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης και τις σχέσεις τους μαζί του. Θα πρέπει να το ενισχύουν και να το υποστηρίζουν, όπως θέλει ο Αλλάχ, δίνοντάς του όλο και περισσότερους πόρους μέχρι να επιτευχθεί ο σκοπός του Αλλάχ, όταν οι τάξεις του θα κλείσουν, οι Μουτζαχεντίν θα ενωθούν με άλλους Μουτζαχεντίν και οι μάζες παντού στον ισλαμικό κόσμο θα βγουν μπροστά ανταποκρινόμενες στο χρέος τους και φωνάζοντας δυνατά: «Ζήτω η Τζιχάντ». Η κραυγή τους θα φτάσει στους ουρανούς και θα συνεχίσει να αντηχεί μέχρι να ολοκληρωθεί η απελευθέρωση, να κατατροπωθούν οι εισβολείς και να έρθει η νίκη του Αλλάχ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ

Ιστορικές αποδείξεις

Αντιμετωπίζοντας τον εχθρό μέσα στην Ιστορία
Άρθρο 34:

Η Παλαιστίνη είναι ο ομφαλός του πλανήτη και το σταυροδρόμι των ηπείρων. Από την αυγή της Ιστορίας έγινε στόχος επεκτατικών βλέψεων. Ο Προφήτης, ο Αλλάχ να τον ευλογεί και να του δίνει σωτηρία, το είχε επισημάνει στο αξιοσέβαστο Χαντίθ όπου απευθύνεται στον συνοδοιπόρο του, Μουάδ μπεν-Τζαμπάλ, λέγοντας:

Ω, Μουάδ, όταν φύγω ο Αλλάχ θα ανοίξει μπροστά σου τη Μεγάλη Συρία. Από το Αλ-Αρίς ως τον Ευφράτη, οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά θα παραμείνουν ακλόνητοι εκεί μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. Όποιος από εσάς διαλέξει ένα παραλιακό μέρος στη Μεγάλη Συρία, ή την Ιερουσαλήμ, θα βρίσκεται σε μια διαρκή Τζιχάντ μέχρι την Ημέρα της Κρίσης.

Επίλογος

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης αποτελείται από στρατιώτες
Άρθρο 36:

Καθώς ανοίγει τον δρόμο του, το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (…) θα λειτουργεί μόνο ως στήριγμα για όλες τις ομάδες και τις οργανώσεις που δρουν ενάντια στον σιωνιστικό εχθρό και τους υπηρέτες του. Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης υιοθετεί το Ισλάμ ως τρόπο ζωής του. Το Ισλάμ είναι το δόγμα και η θρησκεία του. Για όποιον υιοθετεί το Ισλάμ ως τρόπο ζωής, είτε είναι οργάνωση, ομάδα, χώρα ή όποιο άλλο σώμα, όσοι ανήκουν στο Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης θεωρούν ότι είναι στρατιώτες του και τίποτα περισσότερο.

Ζητάμε από τον Αλλάχ να μας δείξει τη σωστή πορεία, να μας κάνει παράδειγμα για τους άλλους και να κρίνει εμάς και τον λαό μας με αλήθεια.

Είμαστε στα χέρια του Αλλάχ. Κύριέ μας, κρίνε εμάς και τον λαό μας, Εσύ που είσαι ο άριστος κριτής.
Σούρα 7: Τα Ύψη (ελ Ααράφ)[1]: 89

Η τελευταία προσευχή μας είναι: «Δόξα στον Αλλάχ, τον Κύριο του Σύμπαντος».

Παλαιστίνη, 1 Μουχαράμ 1409 έτος Εγίρας (18 Αυγούστου 1988 μ.Χ.)

 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Οι τρομοκράτες της Χαμάς όχι μόνο δεν έκρυψαν τις δολοφονικές προθέσεις τους, αλλά τις διακήρυξαν από το 1988 ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ή άλλοθι για κανέναν τι είδους πάνοπλη οργάνωση συγκροτούσαν και ποιοι είναι οι στόχοι τους. Μας είχαν προειδοποιήσει για το τι θα ακολουθούσε. Μόνον οι εθελότυφλοι Δυτικοί, κυρίως οι Ευρωπαίοι, λόγω απάθειας ή διαφθοράς, ενίσχυαν το καθεστώς που επέβαλαν οι λυσσαλέοι «μαχητές της Χαμάς» (ύπουλα αποφεύγουν να τους αποκαλούν τρομοκράτες) στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχουν με τη βία από το 2007. Υποτίθεται πως δεν γνώριζαν πού πήγαιναν τα δισεκατομμύρια της «ανθρωπιστικής βοήθειας» τόσες δεκαετίες. Δεν γνώριζαν ότι γίνονταν σήραγγες, ρουκέτες, πυρομαχικά, δεν γνώριζαν ότι δημιούργησαν μια διώροφη χώρα, μια άλλη υπόγεια Γάζα, δεν γνώριζαν ότι η «κυβέρνηση» της Χαμάς κρατά σε ομηρεία και ως ανθρώπινη ασπίδα όλο τον παλαιστινιακό λαό στο «ισόγειο» της Γάζας. Δεν γνώριζαν ότι εκεί συνωθούνται χιλιάδες ακριβοπληρωμένοι «ανθρωπιστές». Αυτό δεν το γνώριζε ούτε η διεφθαρμένη υπηρεσία UNRWA για τους Παλαιστίνιους «πρόσφυγες» των 30.000 υψηλόμισθων «ανθρωπιστών» του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος χωρίς καμιά αναστολή δικαιολόγησε, στις 24 Οκτωβρίου 2023, τις απρόκλητες επιθέσεις της Χαμάς λέγοντας ότι «δεν έγιναν στο κενό»! Και παρά ταύτα αυτός ο απευθείας διάδοχος του ναζιστή Κουρτ Βάλντχαϊμ παραμένει στη θέση του όπως το στρείδι στο βράχο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ υπήρξε πρόεδρος της τριτοκοσμικής Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά ο σοσιαλιστής Γκουτέρες λησμόνησε ότι στο καθεστώς του Ισλαμικού Τρόμου έχουν καταργηθεί και οι εκλογές από το 2007. Δεν θα αναφερθούμε στην Ένδοξη Υπατεία του Ζοζέπ Μπορέλ και στις δοξασίες του για τη δήθεν χρηματοδότηση της Χαμάς από το Ισραήλ, καθώς μετά την απομάκρυνσή του σε λίγους μήνες δεν θα τον θυμάται κανείς.

Δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο του Καταστατικού της Χαμάς, ως συμβολή ώστε να συνειδητοποιήσουν οι έντιμοι, οι φιλελεύθεροι, οι δημοκράτες Έλληνες –από τους άλλους, εκείνους που είναι «με τον άνθρωπο», δεν περιμένουμε απολύτως τίποτε– ότι πρόκειται για μια Γενοκτονική Διακήρυξη των Ισλαμοναζί εις βάρος όχι μόνο των Ισραηλινών ή γενικά των Εβραίων, αλλά και για κήρυξη πολεμικού τζιχάντ στη Δύση των «απίστων». Το Καταστατικό της Χαμάς περιλαμβάνει και μια χαρακτηριστικά απειλητική φράση για όσους οι τρομοκράτες θεωρούν εχθρούς του Ισλάμ: «Έτσι τα μάτια των δειλών δεν κοιμούνται ποτέ». Σ’ αυτό κάνουν λάθος. Τα υπναλέα μάτια των δειλών ηγεσιών της Ευρώπης κοιμούνται ώσπου να ανοίξουν με μια σφαγή ή κάθε είδους φονική επίθεση σε κάποια πρωτεύουσα ή πόλη της Γηραιάς Ηπείρου, για να την απωθήσουν σε μερικές εβδομάδες και να εξακολουθούν τον αναίσθητο ύπνο τους. Το μυαλό και ο δημόσιος λόγος τους έχουν απωθημένη την 7η Οκτωβρίου 2023, ώσπου να εξαλειφθεί ή να εξασθενίσει από τη μνήμη των Ευρωπαίων και να πάψει να ενοχλεί τις δραστηριότητες των με το αζημίωτο «ανθρωπιστών».

Τόσους μήνες οι δειλοί της Ευρώπης επέτρεψαν να επιστρέψει η ανθρωπότητα στην εποχή του Βάσκο ντα Γκάμα και του Μαγγελάνου: τα πλοία κάνουν τον περίπλου της Αφρικής γιατί τα χτυπούν οι… Χούθι. Περίμεναν τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς να επέμβουν και να λύσουν το πρόβλημα, αλλά αλίμονό τους αν χτυπήσουν κατά λάθος κανέναν άμαχο. Οι «ανθρωπιστές» είναι πάντα έτοιμοι να τους καταγγείλουν για αποτρόπαια εγκλήματα. Μόνο που η παράταση του πανάκριβου περίπλου θα τους αναγκάσει να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Όσον αφορά την εγχώρια Αριστερά με τις καφίγιες και το Αραφατικό ΠΑΣΟΚ μπορούν να παραμένουν προσκολλημένοι, παρά την διαλυτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, στις αντιεβραϊκές ιδεοληψίες τους. Μόνο που θα υπάρχει και στα ελληνικά το Καταστατικό των τρομοκρατών να τους θυμίζει ότι υπερασπίζονται όχι μόνο τους αιμοδιψείς δολοφόνους Εβραίων, αλλά και τους δολοφόνους του Παλαιστινιακού Κράτους. Ότι συμπλέουν με τον Νετανιάχου και με την ισραηλινή ακροδεξιά. Ότι όλοι τους είναι επιθετικοί έποικοι σε μια ιδεολογική και ανθρωπιστική έρημο.

30.1.2024

Μ. Βασιλάκης


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την ώρα που έγραφα το παραπάνω εισαγωγικό, δεν είχε γίνει η κατάπτυστη δήλωση: “Hamas is not a terrorist group for us, of course, as you know. It’s a political movement” («Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση για εμάς [τον ΟΗΕ], φυσικά, όπως γνωρίζετε. Είναι ένα πολιτικό κίνημα»). Η δήλωση είναι από τη συνέντευξη του Αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ Martin Griffiths, ο οποίος είναι επικεφαλής για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και συντονιστής της έκτακτης βοήθειας, στο βρετανικό Sky News, 15.2.2024 (βλ. http://tinyurl.com/4f7ej49t). Δεν γνώριζα επίσης τότε ότι, of course, 190 μέλη της UNRWA συμμετείχαν είτε αυτοπροσώπως είτε εμμέσως στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου. Δεν γνώριζα ότι, of course, ένα «κέντρο επιχειρήσεων» της Χαμάς στη Γάζα βρισκόταν κάτω από τα κεντρικά γραφεία της UNRWA και επιπλέον ότι, of course, το ηλεκτροδοτούσαν οι συνεργοί της «ανθρωπιστές». Δεν γνωρίζω πόσα δισεκατομμύρια έχει διαχειριστεί από το 1948 η διεφθαρμένη UNRWA. Αποδεικνύεται όμως πλέον ότι οι πιο θερμοί «ανθρωπιστές» είναι οι πιο στενοί συνεργοί των στυγερών τρομοκρατών. Δεν βρίσκονται εκεί «για τον άνθρωπο», αλλά για το χρήμα. Μέρος από τα δισεκατομμύρια δολάρια που χορηγούσαν οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαϊκές και εν γένει οι Δυτικές χώρες δεν έχω αμφιβολία ότι πήγαν, of course, και στις δικές τους βαθιές τσέπες. Είναι ώρα να διαλυθεί αυτή η Επιμελητεία των Τρομοκρατών, η «επιχείρηση» Logistics της Χαμάς με την ψευδεπίγραφη ονομασία UNRWA, και να λογοδοτήσουν τα αρπακτικά της. Και βέβαια ο Γκουτέρες και ο Γκρίφιθς.


 

 

[1] A‘raf: Τόπος μεταξύ του Παραδείσου και της Κόλασης, όπου κατοικούν οι ψυχές των παιδιών, των τρελών, διανοητικά καθυστερημένων κι όσων δεν είχαν συναίσθηση των πράξεών τους.