σύνδεση

Νέα ερώτηση Μπουτσικάκη για τον Π. Δημητρά και τη μήνυσή του κατά του κ. Ντογιάκου

Νέα ερώτηση Μπουτσικάκη για τον Π. Δημητρά και τη μήνυσή του κατά του κ. Ντογιάκου Ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 26 Ιανουαρίου 2023. © ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς.


 

Ο βουλευτής κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Α΄ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ υπέβαλε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τη δράση του Εθνικού Μηνυτή Π. Δημητρά ρωτώντας εάν και για ποιο λόγο έχει υποβάλει μήνυση κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου, ενώ εμμέσως υποδεικνύει νομική λύση στη μάστιγα των δικαστηρίων που ακούει στο όνομα Δημητράς. Ελπίζουμε ότι ο Υπουργός της Δικαιοσύνης θα δώσει λύση στο πρόβλημα διότι το κακό επλεόνασε.
Αναλυτικά η ερώτησή του είναι η ακόλουθη:


Θέμα: «Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη μηνυτή για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και ψευδορκίας».

«Σε συνέχεια των δύο ερωτήσεών μου προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, υπ’ αριθ. 473/19-10-2021 και 6116/28-6-2022 και των συνακόλουθων απαντήσεων, προκύπτει ότι ο επικεφαλής του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» Παναγιώτης Η. Δημητράς ως επαγγελματίας μηνυτής έχει υποβάλει εκατοντάδες μηνύσεις εναντίον αθώων πολιτών. Ανάμεσα σε αυτές και εναντίον 34 εισαγγελέων, με προφανή στόχο τη φίμωση ανθρώπων που έχουν αντίθετες με τις απόψεις που εκείνος επιδιώκει με τη μέθοδο των μηνύσεων να επιβάλει. Αυτό παράλληλα με τον εκφοβισμό των εισαγγελικών λειτουργών οι οποίοι εφαρμόζοντας τους νόμους αντιστέκονται στην καταχρηστική άσκηση σωρείας μηνύσεων εκ μέρους του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εάν και για ποιο λόγο ο εν λόγω αυτοχαρακτηριζόμενος παρατηρητής έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου.

2. Οι εκατοντάδες μηνυθέντες που αθωώνονται ή απαλλάσσονται, για ποιο λόγο πρέπει να του υποβάλλουν ατομικά μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις, ψευδορκίες κ.λπ. και να μην εφαρμόζονται στην περίπτωσή του αυτεπαγγέλτως, τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Ιδίως μάλιστα το άρθρο 229, περί ψευδών καταμηνύσεων, αφού συστηματικά καθιστά άλλους ύποπτους διάπραξης αδικημάτων τα οποία ο ίδιος επινοεί. Δηλαδή για αδικήματα που στρέφονται ευθέως και κατά της Δικαιοσύνης, του οχυρού της Δημοκρατίας.»