σύνδεση

Ο φασισμός της ανευθυνότητας

Ο φασισμός της ανευθυνότητας


 

Ο Εθνικός Μηνυτής Π. Δημητράς υπέβαλε εκπρόθεσμες και προδήλως αβάσιμες μηνύσεις στους Τάκη Θεοδωρόπουλο (2η μήνυση), Διονύση Γουσέτη και Αλέξη Παπαχελά για τρία άρθρα στην «Καθημερινή», αλλά ο εισαγγελέας Ι. Στέβης τους καλεί να απολογηθούν ως… «ύποπτοι». Οι μηνύσεις στους δύο πρώτους έγιναν για εκφοβισμό τους, δεδομένου ότι πρόκειται να κληθούν ως μάρτυρες υπεράσπισης της Athens Review of Books στην δίκη που αενάως (και σκοπίμως υπέρ του μηνυτού) αναβάλλεται, εξαιρέσει των δύο αναβολών λόγω κορωνοϊού. Επ’ ευκαιρία, ο εν λόγω Ιαβέρης υπέβαλε και μια 3η μήνυση στον διευθυντή της Athens Review of Books γιατί αναδημοσίευσε τα άρθρα τους στα σόσιαλ μίντια του περιοδικού. Παρότι όλες οι μηνύσεις αυτές είναι και εκπρόθεσμες και δόλιες και παραληρηματικές, ο αρμόδιος εισαγγελέας τους καλεί ως «ύποπτους» σε απολογία! Ο διευθυντής της Athens Review of Books Μανώλης Βασιλάκης διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτή την τουλάχιστον ανεύθυνη συμπεριφορά του εισαγγελέα Στέβη, αρνούμενος να «απολογηθεί», μη υποκύπτοντας δηλαδή στον φασισμό της ανευθυνότητας και στον νέο εκβιασμό, απευθυνόμενος προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Στέβη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Κύριο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Κυρία Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα

Αίτηση και Διαμαρτυρία
του Εμμανουήλ Δημ. Βασιλάκη, διευθυντή της Athens Review of Books

***

Για (τρίτη) 3η φορά υπέβαλε εναντίον μου ψευδή μήνυση ο Παναγιώτης Δημητράς του Ηλία, επίσης γνωστός και ως «Εθνικός Μηνυτής». Η μήνυση αυτή –δηλαδή και η μήνυση αυτή– είναι καταφανώς εκπρόθεσμη, προφανέστατα ψευδής, δόλια και αρρωστημένα ασυνάρτητη και παραληρηματική. Ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Στέβης, αντί να την αρχειοθετήσει τουλάχιστον ως προφανέστατα εκπρόθεσμη, δεδομένου ότι ως χρόνοι τέλεσης θεωρούνται οι 1, 3 και 12 Νοεμβρίου 2020, εφόσον ο «Εθνικός Μηνυτής» υπέβαλε έγκληση στις 14 Απριλίου 2021, ελαφρά τη καρδία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση στις 28.4.2021 (ΑΒΜ ΔΘ21/5098). 

Η 2η ψευδής καταμήνυση που μου έκανε ο Παναγιώτης Δημητράς του Ηλία ήταν στις 18 Αυγούστου 2020 με αριθμό Ε20/3721 για ένα δημοσίευμα της διεθνούς κύρους επιθεώρησης Athens Review of Books την οποία διευθύνω, το οποίο έγινε στο τεύχος Μαρτίου 2020 (δηλαδή 5,5 μήνες μετά, συνεπώς εκπρόθεσμη ως έγκληση). Τότε και πάλι κάποιος εισαγγελικός λειτουργός ελαφρά τη καρδία με οδήγησε σε απολογία εν μέσω κορωνοϊού. Απέδειξα με έγγραφα στοιχεία ότι ο ψευδομηνυτής ψευδόταν και κατόπιν τούτου σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως δικογραφία εις βάρος του διαβόητου Δημητρά με αριθμό ΑΑ20-967.

Η 1η ψευδής καταμήνυση που μου είχε υποβάλει το 2018, η Δ18-312, ήταν επειδή υπερασπίστηκα τους συγγραφείς Τάκη Θεοδωρόπουλο, Σώτη Τριανταφύλλου και Λώρη Κέζα που τους είχε μηνύσει για δήθεν «ισλαμοφοβικά ρατσιστικά άρθρα τους» και οι οποίοι όλοι στο μεταξύ αθωώθηκαν ή απαλλάχθηκαν. Έκτοτε, προφανώς φοβούμενος ότι και εγώ θα αθωωθώ, επιδιώκει συνεχώς την αναβολή της εκδίκασης μιας υπόθεσης που χαρακτηρίστηκε «Επείγουσα». Φαίνεται όμως ότι ουδείς πλην εμού επείγεται. Η δίκη μου αναβλήθηκε οκτώ (8) φορές και τελευταία φορά επαναπροδιορίστηκε οίκοθεν για την 1η Φεβρουαρίου 2022, παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες μου να γίνει επιτέλους η δίκη, καθώς θεωρώ ότι μεθοδεύεται η παραγραφή της, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ουσιαστική επ’ αυτής κρίση. (σχετ. 1)

Ενόψει των ανωτέρω:

Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας κ. Στέβης προφανώς δεν έκανε τον κόπο ούτε να διαβάσει τα δήθεν «επιλήψιμα» κείμενα, οπότε θα διαπίστωνε ότι δεν υπήρχε τίποτε επιλήψιμο. Τον καλώ, έστω και τώρα:

1) Να μελετήσει τα δήθεν επιλήψιμα κείμενα τα οποία προσκομίζω. (σχετ. 2)  

2) Αρνούμαι να απολογηθώ εάν δεν προηγηθεί πραγματογνωμοσύνη για την διανοητική και ψυχική υγεία του «Εθνικού Μηνυτή», τον οποίον οι εισαγγελικές αρχές της Αθήνας δείχνουν να μεταχειρίζονται με άκρα αβρότητα.

3) Καλώ τον εισαγγελέα κ. Στέβη να παύσει να παραβιάζει, με πράξεις και παραλείψεις του, τα ανθρώπινα δικαιώματά μου, ιδίως δε το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ αλλά και το άρθρο 6, και να συμπράττει στην εκβίασή μου από τον μισαλλόδοξο επαγγελματία μηνυτή Δημητρά.

4) Του αποστέλλω το τρέχον τεύχος αρ. 131 της Athens Review of Books (σχετ. 3), μήπως και καταλάβει ότι είναι στίγμα για την Εισαγγελία Αθηνών να με ταλαιπωρεί αδίκως και παρανόμως. Αν νομίζει ο κ. Στέβης ότι η Εισαγγελία Αθηνών είναι Σοβιετικό Ψυχιατρείο που θα τρελάνει τον διευθυντή τού διεθνούς κύρους και σημαντικότερου ποιοτικά εντύπου της χώρας κάνει τραγικό λάθος.

Σε κάθε περίπτωση αρνούμαι να «απολογηθώ» σε κάποιον που αδίστακτα, αστόχαστα και σαδιστικά παίζει το εκβιαστικό παιχνίδι του επαγγελματία μηνυτή με τις πολλές ΜΚΟ, ο οποίος έχει μηνύσει, όπως με πληροφόρησε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, πολλούς από τους συναδέλφους τους εισαγγελείς, εκείνους προφανώς που δεν ικανοποιούν τις ορέξεις της μισαλλοδοξίας του, ενώ έχει μηνύσει επίσης πολλούς υπουργούς, ακόμη και τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2021
Με τιμή
Μανώλης Βασιλάκης, «κατηγορούμενος-αιχμάλωτος» του περί ού ο λόγος Δημητρά


dimitras 1